Kryptér dine data

Kryptering af dine data gemmer dine data i en form, der kun kan læses, når din telefon eller tablet er låst op. Når din krypterede enhed låses op, dekrypteres dine data. Kryptering kan beskytte din enhed, hvis den skulle blive stjålet.

• Alle Pixel-telefoner er som standard krypteret. Det samme gælder for Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 og Nexus 9.
  • Du kan vælge at kryptere Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 og Nexus 10.

Du bør altid kræve, at din pinkode, dit mønster eller din adgangskode skal angives for at låse enheden op, når din enhed startes, så dataene på din krypterede enhed beskyttes bedst muligt. Se, hvordan du konfigurerer en skærmlås.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 8.0 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Hvilke data krypteres?

Alle dine personlige data krypteres på en krypteret enhed. Dette omfatter bl.a. dine mails og dine sms-beskeder, kontakter, Google-kontodata, appdata, billeder, medier og downloads. Visse ikke-personlige data, f.eks. filstørrelser, krypteres ikke.

Dekrypter dine data ved hjælp af hjælpefunktioner

Du kan få hjælp til at angive din pinkode, dit mønster eller din adgangskode til dekryptering af din Pixel-telefon, når enheden startes, ved at bruge TalkBack, kontaktadgang og andre opdaterede hjælpefunktioner. Pixel-telefoner kan ikke bruge hjælpeenheder, der er tilsluttet via Bluetooth, før du har dekrypteret.

Hvis du vælger, at din pinkode, dit mønster eller din adgangskode skal angives ved opstart på krypterede Nexus-telefoner og -tablets, kan du ikke bruge hjælpefunktioner eller en Bluetooth-parret hjælpeenhed til indtastning.

Kryptér Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 eller Nexus 10

I modsætning til alle Pixel-telefoner og nyere Nexus-enheder er Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 og Nexus 10 ikke krypteret som standard. Sådan krypterer du en Nexus-enhed, der endnu ikke er krypteret:

Gør din Nexus-enhed klar

Det kan tage en time eller mere at kryptere din Nexus-enhed, og din enhed kan genstarte flere gange. Hvis processen afbrydes, kan du miste oplysningerne på din enhed. Vi anbefaler, at du gennemgår disse trin, før du starter:

1. Afsæt en time eller mere.
  2. Sæt enheden til opladning.
  3. Find ud af, hvilken Android-version din enhed kører. Se, hvordan du finder ud af det.
Kryptér din Nexus-enhed, der kører Android 5.0-6.0
  1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed eller Sikkerhed og placering Og så Skærmlås.
  3. Tryk på Mønster, Pinkode eller Adgangskode for at vælge skærmlås.
  4. Du bliver derefter bedt om at "beskytte denne enhed yderligere" ved at kræve, at pinkoden, mønsteret eller adgangskoden skal angives, når enheden startes. Første gang, du vælger denne indstilling, krypteres din enhed.
    1. Vælg Kræv for at starte enheden.
    2. Tryk på Fortsæt.
  5. Konfigurer din pinkode, dit mønster eller din adgangskode. Følg vejledningen på skærmen.

Du kan vælge, om din pinkode, dit mønster eller din adgangskode skal angives, når enheden tændes. Se, hvordan du konfigurerer en skærmlås. Hvis du bruger en hjælpefunktion, f.eks. TalkBack eller en Bluetooth-parret hjælpeenhed, skal du huske, at du skal angive dine oplysninger, når enheden tændes. Du kan ikke bruge funktionen eller hjælpeenheden til det.

Kryptér din enhed, der kører Android 4.4 eller ældre
  1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du konfigurere en pinkode, et mønster eller en adgangskode til skærmlåsen. Se, hvordan du gør.
  2. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  3. Tryk på Sikkerhed og placering.
  4. Tryk på Kryptér telefon eller Kryptér tablet under "Kryptering". Hvis dit batteri ikke er opladet, eller din enhed ikke er sat til opladning, kan du ikke vælge denne mulighed.
  5. Læs de angivne oplysninger omhyggeligt. Vigtigt!
    • Efter krypteringen kan du kun deaktivere kryptering ved at gendanne fabriksdataene, hvilket sletter alle dine data.
    • Hvis du bruger en hjælpefunktion som f.eks. TalkBack eller en hjælpeenhed, der er tilsluttet via Bluetooth, skal du altid angive din pinkode, dit mønster eller din adgangskode, når enheden startes. Du kan ikke bruge hjælpefunktionen eller -enheden til det.
    • Hvis du ombestemmer dig og ikke vil kryptere din enhed, kan du trykke på Tilbage Tilbage.
  6. Tryk på Kryptér telefon eller Kryptér tablet.
  7. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode til skærmlåsen. Tryk på Fortsæt.
  8. Tryk igen på Kryptér telefon eller Kryptér tablet.

Efter kryptering skal du altid angive din pinkode, dit mønster eller din adgangskode, når enheden tændes.