Wekkers instellen, annuleren of snoozen

U kunt wekkers instellen en wijzigen in de Klok-app.

Een wekker instellen

Wekkertijd instellen
  1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik op Wekker.
  3. Kies een wekker.
    • Tik op Toevoegen Toevoegen als je een wekker wilt toevoegen.
    • Als je een bestaande wekkertijd wilt bewerken, tik je op de huidige tijd.
  4. Stel de wekkertijd in.
    1. Op de analoge klok: Schuif de wijzer naar het gewenste uur. Schuif dan de wijzer naar de gewenste minuten.
    2. Op de digitale klok: Geef het uur en de minuten op die je wilt.
    3. Met de 12-uursnotatie: Tik op AM of PM.
  5. Tik op OK.
Wekker in- of uitschakelen
  1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik op Wekker.
  3. Tik voor de gewenste wekker op de schakelaar Aan/Uit.

Tip: Als is ingesteld dat de wekker moet worden herhaald, worden hiermee ook alle herhalingen in- of uitgeschakeld.

Een wekker op je telefoon wijzigen

Wekker annuleren of verwijderen
  1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik op Wekker.
  3. Tik voor de gewenste wekker op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Annuleren: Zet de schakelaar aan of uit.
    • Verwijderen: Als je de wekker definitief wilt verwijderen, tik je op Verwijderen.
Wekkergeluid of nummer wijzigen

Een geluid gebruiken

1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik op Wekker.
  3. Tik voor de gewenste wekker op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Tik op de naam van het huidige geluid.
  5. Kies een geluid:
    • Een geluid in de lijst kiezen: Tik op het gewenste geluid.
    • Je eigen geluidsbestand gebruiken: Als je een geluidsbestand hebt gedownload naar je apparaat, tik je op Nieuw toevoegen en dan je geluidsbestand. Meer informatie over waar je je bestanden vindt

Een nummer van YouTube Music, Pandora of Spotify gebruiken

1. Download de YouTube Music-, Pandora- of Spotify-app (als je dat nog niet hebt gedaan). Meer informatie over het downloaden van apps.
  2. Open de app en log in op je account. Meer informatie over het openen van apps
  3. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  4. Tik op Wekker.
  5. Tik voor de gewenste wekker op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  6. Tik op de naam van het huidige geluid.
  7. Tik naast Geluiden op YouTube Music, Pandora of Spotify.
  8. Zoek een nummer dat je wilt gebruiken en tik erop.
    • YouTube: Gebruik een premium account om een nummer of album te kiezen. Kosteloze accounts werken niet met de Klok-app.
    • Pandora (alleen VS): Gebruik een premium-account om een nummer te kiezen. Plus- en kosteloze accounts kunnen zenders kiezen. Kosteloze accounts kunnen advertenties te horen krijgen.
    • Spotify: Gebruik een premium-account om een nummer te kiezen. Kosteloze accounts kunnen playlists kiezen en advertenties te horen krijgen.
Naam, herhaling of trilfunctie voor de wekker wijzigen
  1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik op Wekker.
  3. Tik voor de gewenste wekker op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Naam: Als je de wekker een naam wilt geven, tik je op Label.
    • Herhaling: Als je de wekker wilt herhalen, tik je op de dagen van de week.
Kiezen wat de Google Assistent moet doen als je een wekker stopt
  1. Zorg dat je over het volgende beschikt:
  2. Open de Klok-app Klok op je telefoon.
  3. Tik onderaan op Wekker.
  4. Tik voor de gewenste wekker op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Tik naast Google Assistent-routine op Toevoegen Toevoegen.
  6. Kies de acties die de Assistent moet uitvoeren.
    • Wijzigen: Tik op Google Assistent-routine.

Een Assistent-routine uitzetten: Tik naast Google Assistent-routine op Verwijderen Verwijderen.

Een wekker snoozen of stoppen

• Snoozen: Tik op Snoozen om een wekker 10 minuten uit te stellen.
  • Stoppen: Tik op Stoppen om een wekker te stoppen.

Tip: Je kunt de snoozeduur wijzigen en instellen dat je wekkers kunt snoozen of negeren met de volumeknoppen van je apparaat. Meer informatie over hoe je de instellingen van de Klok-app wijzigt

Een wekker synchroniseren tussen je telefoon en smartwatch

Je kunt instellen dat je wekker tegelijkertijd afgaat op je Pixel-telefoon en -smartwatch.

Synchroniseren tijdens het instellen

1. Stel je smartwatch in. Meer informatie over hoe je de Google Pixel Watch instelt
  2. Als het instellen is afgerond, verschijnt het bericht Wekkers op telefoon en smartwatch synchroniseren.
  3. Tik rechtsonder op Wekkers synchroniseren.

Synchroniseren via Instellingen

1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan Wekkers.
  3. Zet Wekker synchroniseren aan.
    • De prompt Wekkers synchroniseren? verschijnt met daaronder de namen van de beschikbare smartwatches.
  4. Selecteer de smartwatch die je aan je apparaat wilt koppelen.

Opties voor afgaan instellen

Je kunt je wekkers op 2 manieren instellen. Ze kunnen zowel op je telefoon als op je smartwatch afgaan, of je kunt Adaptief afgaan kiezen. Met Adaptief afgaan gaan je wekkers eerst af op het apparaat dat je actief gebruikt. Voorbeeld:

• Als je je smartwatch draagt en je telefoon actief gebruikt, gaat de wekker af op je telefoon. Beide apparaten bieden je de mogelijkheid de wekker uit te zetten of te snoozen.
  • Als je je smartwatch draagt maar je telefoon niet actief gebruikt, gaat de wekker eerst af op je smartwatch. Zet je de wekker niet uit, dan gaat je wekker af op zowel je telefoon als je smartwatch.
  • Als je je smartwatch niet draagt, gaat de wekker af op je telefoon.
  • Zijn de apparaten niet gekoppeld, dan gaat je wekker af op zowel je telefoon als je smartwatch.
  1. Open de Klok-app Klok op je telefoon.
  2. Tik op Instellingen en dan Wekker gaat op en dan Adaptief afgaan of Smartwatch en telefoon.

Weerupdates tonen in de Klok-app

Locatierechten geven
Als je weersomstandigheden wilt tonen in de plaats waar je je bevindt, heeft je apparaat toegang tot je locatie nodig.

Als je de Klok-app voor het eerst opent:

1. Tik op Klok.
  2. Er verschijnt een prompt om het lokale weerbericht toe te voegen.
  3. Tik op Lokaal weer toevoegen en dan Doorgaan.
  4. Tik onder de prompt 'Weer toegang geven tot de geschatte locatie van dit apparaat?' op Altijd toestaan.

Op elk moment via Instellingen:

1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Lokaal weer op klok en dan Toestaan dat het weer altijd onder de klok wordt getoond.
Je lokale weersvoorspelling toevoegen aan een wekker
Je kunt weersinformatie bekijken als je wekker afgaat.
  1. Open de Klok-app Klok op je apparaat.
  2. Tik onderaan op Toevoegen plus als je een wekker wilt toevoegen.
  3. Selecteer Weersvoorspelling.
    • Als je de wekker stopt, wordt de voorspelling weergegeven.

Tip: Zorg dat je Klok-app toegang tot je locatie heeft.