Synkronisera dina appar med Google-kontot

Du kan hantera hur dina appar synkroniserar meddelanden, e-post och annan data på ditt Google-konto.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Vad synkronisering innebär

När enheten synkroniseras uppdateras uppgifter i appar från Google, och du får aviseringar om uppdateringar.

Vilka appar synkroniseras?

Som standard synkroniseras dina appar från Google automatiskt med Google-kontot. Du kan inaktivera och aktivera automatisk synkronisering för enskilda appar från Google. Vilka andra appar som kan synkroniseras beror på appen.

Kontrollera vilka appar från Google som kan synkroniseras automatiskt
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Användare och konton. Om du har mer än ett konto på enheten trycker du på det du vill ha.
  3. Tryck på Kontosynkronisering.
  4. Titta på listan över dina appar från Google och när de senast synkroniserades.
Kontrollera andra appar som inte kunde synkroniseras

Om en app inte visas i appen Inställningar på enheten under Användare och konton är det inte en app från Google och den kan inte synkroniseras automatiskt med ditt Google-konto.

Titta i dessa appars inställningsmeny om det finns alternativ för inloggning eller synkronisering. Läs mer om hur du ändrar appinställningar.

Inaktivera automatisk synkronisering

Du kan inaktivera automatisk synkronisering för utvalda appar från Google eller för hela Google-kontot.

Du kan spara batteritid genom att stänga av automatisk synkronisering. Om du vill återgå till automatisk synkronisering när du har laddat batteriet aktiverar du det på nytt.

Inaktivera automatisk synkronisering för vissa Google-appar
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Användare och konton. Om du har mer än ett konto på enheten trycker du på det du vill ha.
  3. Tryck på Kontosynkronisering.
  4. Stäng av de appar som du inte vill synkronisera automatiskt.

Obs! Du tar inte bort appen genom att inaktivera den automatiska synkroniseringen. Det innebär bara att dina uppgifter inte uppdateras automatiskt i appen.

Inaktivera automatisk synkronisering för ditt Google-konto
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Användare och konton
  3. Stäng av Synkronisera data automatiskt.

Synkronisera kontot manuellt

Med manuell synkronisering uppdateras dina kontouppgifter för alla appar från Google, även för appar där automatisk synkronisering har inaktiverats.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Användare och konton. Om du har mer än ett konto på enheten trycker du på det du vill ha.
  3. Tryck på Kontosynkronisering.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Synkronisera nu.