Uw apps synchroniseren met uw Google-account

U kunt voor uw apps instellen hoe berichten, e-mails en andere recente gegevens in uw Google-account worden gesynchroniseerd.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Wat synchronisatie doet

Als uw telefoon synchroniseert, worden de gegevens van uw Google-apps vernieuwd en ontvangt u meldingen over updates.

Welke apps worden gesynchroniseerd

Uw apps die zijn gemaakt door Google, worden standaard automatisch gesynchroniseerd met uw Google-account. U kunt de functie voor automatisch synchroniseren uitschakelen of weer inschakelen voor afzonderlijke apps die door Google zijn gemaakt. Of andere apps kunnen worden gesynchroniseerd, varieert per app.

Google-apps bekijken die automatisch kunnen worden gesynchroniseerd
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Als u meerdere accounts op uw apparaat heeft, tikt u op het gewenste account.
  4. Tik op Accountsynchronisatie.
  5. U ziet een lijst met al uw Google-apps en wanneer deze voor het laatst zijn gesynchroniseerd.
Controleer uw andere apps die niet kunnen worden gesynchroniseerd
Belangrijk: Als een app niet wordt weergegeven onder 'Accounts' in de app Instellingen op uw telefoon, kan deze niet automatisch worden gesynchroniseerd met uw Google-account.

Bij andere apps kunt u in het instellingenmenu van de app kijken of er een optie is om in te loggen of te synchroniseren. Meer informatie over hoe u app-rechten kunt wijzigen.

Automatische synchronisatie uitschakelen

Automatische synchronisatie uitschakelen voor bepaalde Google-apps
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Als u meer dan één account op uw telefoon heeft, tikt u op het account dat u wilt synchroniseren.
  4. Tik op Accountsynchronisatie.
  5. Schakel de apps uit die u niet automatisch wilt synchroniseren.

Tip: Als u automatische synchronisatie uitschakelt voor een app, wordt de app niet verwijderd. U voorkomt alleen dat de app automatisch uw gegevens vernieuwt.

Automatische synchronisatie uitschakelen voor uw Google-account
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Schakel Gegevens automatisch synchroniseren uit.

Tip: Door automatische synchronisatie uit te schakelen, bespaart u mogelijk batterijvermogen. Als u automatisch synchroniseren wilt hervatten nadat de batterij is opgeladen, schakelt u de functie weer in.

Uw account handmatig synchroniseren

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Als je meer dan één account op je telefoon hebt, tik je op het account dat je wilt synchroniseren.
  4. Tik op Accountsynchronisatie.
  5. Tik op Meer Meer En dan Nu synchroniseren.

Tip: Als u handmatig synchroniseert, worden de accountgegevens vernieuwd voor al uw apps die door Google zijn gemaakt, inclusief de apps waarvoor de functie voor automatisch synchroniseren is uitgeschakeld