Een back-up van gegevens maken of terugzetten op uw Nexus-apparaat

U kunt een back-up van content, gegevens en instellingen op uw Nexus-apparaat maken en opslaan in uw Google-account. U kunt uw back-up terugzetten op het oorspronkelijke apparaat of op een ander Android-apparaat.

Het herstellen van gegevens varieert per apparaat en per Android-versie. U kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een telefoon met een lagere Android-versie. Als u gegevens herstelt met een ander apparaat, raadpleegt u de ondersteuningssite van de fabrikant.

Een back-up van content maken

• Foto's en video's
    U kunt automatisch een back-up van uw foto's en video's opslaan in de bibliotheek van Google Foto's. Meer informatie.
  • Bestanden en mappen
    U kunt handmatig bestanden en mappen uploaden naar Google Drive. Meer informatie.

Een back-up van gegevens en instellingen maken

Opmerking: Op een tablet die door meerdere mensen wordt gedeeld, kan alleen de eigenaar van de tablet opties voor back-ups en resetten bekijken.

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Systeem en vervolgens Back-up.
  3. Schakel Back-up maken op Google Drive in.
Waarvan wordt een back-up gemaakt?
  • Gegevens van Google Contacten
  • Google Agenda-afspraken en -instellingen
  • Wifi-netwerken en -wachtwoorden
  • Achtergronden
  • Gmail-instellingen
  • Apps
  • Weergave-instellingen (helderheid en slaapstand)
  • Taal- en invoerinstellingen
  • Datum en tijd
  • Instellingen en gegevens voor apps die niet door Google zijn gemaakt (verschilt per app)

Opmerking: Niet voor alle apps kan een back-up van alle gegevens en instellingen worden gemaakt of teruggezet. Voor meer informatie over een app kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar.

Back-upaccounts toevoegen of hier tussen schakelen

Een back-upaccount toevoegen

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Systeem en vervolgens Back-up.
  3. Tik op Account en vervolgens Account toevoegen.
  4. Geef zo nodig de pincode, het patroon of het wachtwoord van uw apparaat op.
  5. Log in op het account dat u wilt toevoegen.

Schakelen tussen back-upaccounts

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Systeem en vervolgens Back-up.
  3. Tik op Account.
  4. Tik op het account dat u wilt gebruiken voor back-ups.

Gegevens wissen nadat u een back-up heeft gemaakt

Nadat u een back-up heeft gemaakt, kunt u uw apparaat resetten door alles op het apparaat te wissen. Informatie over het terugzetten van de fabrieksinstellingen op uw apparaat.

Back-ups van gegevens en instellingen terugzetten

Wanneer u uw Google-account aan een ingesteld apparaat toevoegt, worden eerdere back-ups voor dat Google-account op het apparaat geplaatst.

Als u een back-up van een account wilt terugzetten op een gereset apparaat, volgt u de stappen op het scherm.

Belangrijk: U kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een telefoon met een lagere Android-versie. Meer informatie over het controleren en updaten van uw Android-versie.

Een back-up van app-instellingen herstellen

Wanneer u een app opnieuw installeert, kunt u app-instellingen terugzetten waarvan u eerder een back-up in uw Google-account heeft gemaakt.

App-instellingen terugzetten:

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Systeem en vervolgens Back-up en vervolgens App-gegevens.
  3. Schakel Automatisch terugzetten in.

Opmerking: Niet voor alle apps kan een back-up van alle gegevens en instellingen worden gemaakt of teruggezet. Voor meer informatie over een app kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar.

Een back-up van contacten terugzetten

Als u uw contacten heeft opgeslagen in uw Google-account, worden ze automatisch gesynchroniseerd.

Als u nog andere contacten op een apparaat of simkaart heeft, kunt u de contacten handmatig terugzetten.

Amy

Amy is Android-expert en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat u van deze pagina vindt.