Sikkerhedskopiér eller gendan data på din Android-enhed

Du kan sikkerhedskopiere indhold, data og indstillinger fra din telefon til din Google-konto. Du kan gendanne dine sikkerhedskopierede oplysninger på den oprindelige telefon eller på en anden Android-telefon.

Proceduren for gendannelse af data afhænger af din telefon og Android-version. Du kan ikke gendanne en backup fra en nyere Android-version på en telefon med en ældre Android-version.

Bemærk! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Sikkerhedskopiér indhold

• Billeder og videoer
    Du kan automatisk sikkerhedskopiere dine billeder og videoer til din Google Fotos-samling. Se, hvordan du gør.
  • Filer og mapper
    Du kan manuelt uploade filer og mapper til Google Drev. Se, hvordan du gør.

Sikkerhedskopiér data og indstillinger

Du kan hjælpe med at beskytte dine sikkerhedskopierede data ved at bruge en pinkode, et mønster eller en adgangskode skærmlås i stedet for strygning eller Smart Lock.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og så Backup.​ Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din telefon, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Aktivér din backuptjeneste.

Bemærk! På tablets med flere brugere er det kun ejeren af den pågældende tablet, der kan se indstillingerne for sikkerhedskopiering og gendannelse.

Hvad bliver sikkerhedskopieret?

Backuptjenester er forskellige.

Hvis dine backups uploades til Google, krypteres de ved hjælp af adgangskoden til din Google-konto. Nogle data krypteres også ved hjælp af skærmlåsen, pinkoden, mønsteret eller adgangskoden på din telefon.

Hvis du sikkerhedskopierer til Google Drev, sikkerhedskopieres følgende:

• Kontakter
  • Begivenheder i og indstillinger for Google Kalender
  • Wi-Fi-netværk og -adgangskoder
  • Baggrunde
  • Indstillinger for Gmail
  • Apps
  • Skærmindstillinger (lysstyrke og dvale)
  • Indstillinger for sprog og indtastning
  • Dato og klokkeslæt
  • Indstillinger og data for apps, der ikke er udviklet af Google (varierer afhængigt af appen)

Bemærk! Nogle apps kan ikke sikkerhedskopiere eller gendanne alle indstillinger og data. Se, hvordan du kontakter en appudvikler for at få flere oplysninger om en app.

Tilføj eller skift backupkonto

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Tilføj en backupkonto

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og så Backup. Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din telefon, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Tryk på Konto Og så Tilføj konto.
  4. Angiv eventuelt enhedens pinkode, mønster eller adgangskode.
  5. Log ind på den konto, du vil tilføje.

Skift mellem backupkonti

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og så Backup. Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din telefon, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Tryk på Konto.
  4. Tryk på den konto, du vil bruge til backups.

Sikkerhedskopiér data og indstillinger manuelt

Hvis du bruger Android 8.1 eller ældre: Du kan til enhver tid sikkerhedskopiere din telefon manuelt, f.eks. hvis du vil overføre dine oplysninger til en ny telefon.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og så Backup Og så Sikkerhedskopiér nu Og så Fortsæt.

Ryd efter sikkerhedskopiering

Når du har sikkerhedskopieret dit indhold, kan du nulstille din telefon ved at slette alt på den. Se, hvordan du gendanner fabriksindstillingerne på din telefon.

Gendan sikkerhedskopierede data og indstillinger

Når du føjer din Google-konto til en konfigureret telefon, bliver det, du tidligere har sikkerhedskopieret for den pågældende Google-konto, føjet til telefonen.

Følg vejledningen på skærmen for at gendanne en sikkerhedskopieret konto på en nulstillet telefon. Se producentens supportwebsite for at få yderligere hjælp.

Vigtigt! Du kan ikke gendanne sikkerhedskopieret indhold fra en nyere Android-version på en telefon med en ældre Android-version. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version..

Gendan sikkerhedskopierede apps

Når du gendanner en sikkerhedskopieret konto, overføres de apps, du tidligere har sikkerhedskopieret til Google-kontoen, til den pågældende telefon.
Bemærk! Nogle ældre apps kan ikke gendannes. Prøv at downloade dem igen fra Play Butik.
Gendan sikkerhedskopierede appindstillinger

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Når du geninstallerer en app, kan du gendanne de appindstillinger, du tidligere har sikkerhedskopieret med din Google-konto.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og så Backup Og så Appdata. Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din telefon, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Aktivér Automatisk gendannelse.

Bemærk! Nogle apps kan ikke sikkerhedskopiere eller gendanne alle indstillinger og data. Se, hvordan du kontakter en appudvikler for at få flere oplysninger om en app.

Gendan sikkerhedskopierede kontakter

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Hvis du har gemt dine kontakter på din Google-konto, synkroniseres de automatisk.

Hvis du har andre kontakter på en telefon eller et SIM-kort, kan du se, hvordan du gendanner kontakter manuelt.