Sikkerhedskopiér eller gendan data på din Android-enhed

Du kan sikkerhedskopiere indhold, data og indstillinger fra din Android-enhed til din Google-konto. Du kan gendanne dine sikkerhedskopierede oplysninger på den oprindelige enhed eller på en anden Android-enhed.

Proceduren for gendannelse af data afhænger af din enhed og Android-version. Du kan ikke gendanne sikkerhedskopieret indhold fra en nyere Android-version på en enhed med en ældre Android-version.

Bemærk! Ikke alle Android-enheder har indstillinger på det samme sted eller med de samme navne. Se indstillingerne for din enhed på producentens supportwebsite.

Sikkerhedskopiér indhold

• Billeder og videoer
    Du kan automatisk sikkerhedskopiere dine billeder og videoer til din Google Fotos-samling. Se, hvordan du gør.
  • Filer og mapper
    Du kan manuelt uploade filer og mapper til Google Drev. Se, hvordan du gør.

Sikkerhedskopiér data og indstillinger

Du kan hjælpe med at beskytte dine sikkerhedskopierede data ved at bruge en skærmlås med pinkode, mønster eller adgangskode i stedet for strygning eller Smart Lock.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på System og så Avanceret og så Backup.
    Tip! Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din enhed, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Aktivér din backuptjeneste.

Bemærk! På tablets, som bruges af flere personer, er det kun ejeren af den pågældende tablet, der kan se indstillingerne for backup og gendannelse.

Hvad bliver sikkerhedskopieret?

Backuptjenester er forskellige.

Hvis dine backups uploades til Google, krypteres de ved hjælp af adgangskoden til din Google-konto. Nogle data krypteres også ved hjælp af din enheds skærmlås, pinkode, mønster eller adgangskode.

Hvis du sikkerhedskopierer til Google Drev, sikkerhedskopieres følgende:

• Data for Google Kontakter
  • Begivenheder i og indstillinger for Google Kalender
  • Wi-Fi-netværk og -adgangskoder
  • Baggrunde
  • Indstillinger for Gmail
  • Apps
  • Skærmindstillinger (lysstyrke og dvale)
  • Indstillinger for sprog og indtastning
  • Dato og klokkeslæt
  • Indstillinger og data for apps, der ikke er udviklet af Google (varierer afhængigt af appen)

Bemærk! Ikke alle apps kan sikkerhedskopiere eller gendanne alle indstillinger og data. Se, hvordan du kontakter en appudvikler for at få flere oplysninger om en app.

Tilføj eller skift konto til backup

Bemærk! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Tilføj en konto til backup

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på System og så Avanceret og så Backup.
    • Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din enhed, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Tryk på Konto og så Tilføj konto.
  4. Angiv eventuelt enhedens pinkode, mønster eller adgangskode.
  5. Log ind på den konto, du vil tilføje.

Skift mellem konti til backup

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på System og så Avanceret og så Backup.
    • Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din enhed, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Tryk på Konto.
  4. Tryk på den konto, du vil bruge til backups.

Sikkerhedskopiér data og indstillinger manuelt

Hvis du bruger Android 8.1 eller ældre: Du kan til enhver tid sikkerhedskopiere din enhed manuelt, f.eks. hvis du vil overføre dine oplysninger til en ny telefon.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på System og så Avanceret og så Backup og så Sikkerhedskopiér nu og så Fortsæt.

Ryd efter sikkerhedskopiering

Når du har sikkerhedskopieret dit indhold, kan du nulstille din enhed ved at slette alt på den. Se, hvordan du gendanner fabriksindstillingerne.

Gendan sikkerhedskopierede data og indstillinger

Når du føjer din Google-konto til en konfigureret enhed, bliver det, du tidligere har sikkerhedskopieret for den Google-konto, føjet til enheden.

Følg vejledningen på skærmen for at gendanne en sikkerhedskopieret konto på en nulstillet enhed. Se producentens supportwebsite for at få yderligere hjælp.

Vigtigt! Du kan ikke gendanne sikkerhedskopieret indhold fra en nyere Android-version på en telefon med en ældre Android-version. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version.

Gendan sikkerhedskopierede apps

Når du gendanner en sikkerhedskopieret konto, overføres de apps, du tidligere har sikkerhedskopieret til Google-kontoen, til den pågældende enhed.
Bemærk! Det er ikke alle ældre apps, der kan gendannes. Prøv at downloade dem igen fra Play Butik.
Gendan sikkerhedskopierede appindstillinger

Bemærk! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Når du geninstallerer en app, kan du gendanne de appindstillinger, du tidligere har sikkerhedskopieret med din Google-konto.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på System og så Avanceret og så Backup og så Appdata.
    • Hvis denne vejledning ikke passer med indstillingerne på din enhed, kan du prøve at søge efter backup i appen Indstillinger.
  3. Slå Automatisk gendannelse til.

Bemærk! Ikke alle apps kan sikkerhedskopiere eller gendanne alle indstillinger og data. Se, hvordan du kontakter en appudvikler for at få flere oplysninger om en app.

Gendan sikkerhedskopierede kontakter

Bemærk! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Hvis du har gemt dine kontakter på din Google-konto, synkroniseres de automatisk.

Hvis du har andre kontakter på en enhed eller et SIM-kort, kan du se, hvordan du gendanner kontakter manuelt.