Näytön lukituksen käyttöönotto Android-laitteella

Voit lisätä näytön lukituksen, joka suojaa Android-puhelintasi tai ‑tablettiasi luvattomalta käytöltä. Tällöin sinua pyydetään avaamaan laitteen lukitus esimerkiksi PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla aina, kun käynnistät laitteen tai aktivoit näytön. Joillakin laitteilla voit avata lukituksen sormenjäljellä.

Tärkeää:

Näytön lukituksen asettaminen tai muokkaaminen

Tärkeää: Varmista PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla, että automaattiset ja manuaaliset varmuuskopiot suojataan näytön lukitustavalla. Lue lisää puhelimen datan varmuuskopioinnista ja palauttamisesta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Valitse näytön lukitustapa valitsemalla Näytön lukitus.
    • Jos olet jo määrittänyt näytön lukituksen: Sinun täytyy lisätä PIN-koodi, kuvio tai salasana ennen lukitustavan vaihtamista.
  4. Valitse haluamasi näytön lukitustapa.
  5.  Seuraa ohjeita näytöllä.

Näytön lukitusvaihtoehdot

Ei lukitusta
  • Ei mitään: Puhelinta ei lukita. Tämä ei paranna laitteen suojausta, mutta nopeuttaa aloitusnäytön avaamista.
  • Pyyhkäisy: Pyyhkäise laitteen näyttöä sormellasi. Tämä ei paranna laitteen suojausta, mutta nopeuttaa aloitusnäytön avaamista.
Vakiolukitustavat
  • PIN-koodi: Lisää vähintään neljä numeroa. Suosittelemme kuitenkin kuusinumeroista PIN-koodia turvallisuuden vuoksi. Pidemmät PIN-koodit ovat yleensä turvallisempia.
  • Kuvio: Piirrä yksinkertainen kuvio sormellasi.
  • Salasana: Lisää salasana, jossa on vähintään neljä kirjainta tai numeroa. Vahva salasana on kaikkein turvallisin lukitustapa.

Tietoa lukituksen avaamisen automaattisesta vahvistamisesta

Sinun ei tarvitse napauttaa Enter-näppäintä avataksesi puhelimen lukituksen automaattisella vahvistuksella. Laita ominaisuus päälle valitsemalla vähintään kuusinumeroinen PIN-koodi. Suojauksen parantamiseksi yli kuusinumeroisista PIN-koodeista ei näytetä vinkkejä näytöllä.

Voit laittaa automaattisen vahvistuksen päälle tai pois päältä, kunhan PIN-koodissa on yli kuusi numeroa.

Tärkeää: Jos otat käyttöön lukituksen automaattisen vahvistuksen, laitteen tietoturva saattaa heikentyä.

Voit ottaa lukituksen avaamisen automaattisen vahvistuksen käyttöön suojausasetuksista.

1. Avaa puhelimesi Asetukset.
  2. Valitse Suojaus ja sitten Näytön lukitus.
  3. Laita Automaattinen vahvistus päälle tai pois päältä.

Näytön lukituksen poistaminen käytöstä

Tärkeää: Näytön lukituksen poistaminen käytöstä ei suojaa laitettasi.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Jos olet jo määrittänyt näytön lukituksen, sinun täytyy lisätä PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Voit poistaa nykyisen näytön lukitustavan valitsemalla Ei mitään.