Angi skjermlås

Du kan beskytte Android-telefonen eller -nettbrettet ved å angi en skjermlås. Hver gang du slår enheten på eller aktiverer skjermen, blir du bedt om å låse opp enheten – vanligvis med PIN-kode, mønster eller passord.

På enkelte enheter kan du låse opp med fingeravtrykket ditt eller låse opp automatisk under pålitelige forhold.

Merk: Android kan variere fra enhet til enhet. Denne veiledningen gjelder for enheter som kjører Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvordan du kan sjekke Android-versjonen din.

Angi eller endre en skjermlås

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon. (Trykk på Sikkerhet hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon».)
    • For å velge en skjermlåstype, trykk på Skjermlås.
      1. Hvis du allerede har angitt en lås, må du skrive inn PIN-koden, mønsteret eller passordet før du kan velge en annen lås.
      2. Trykk på alternativet for skjermlås som du vil bruke. Følg instruksjonene som vises.
    • For å endre innstillingene for skjermlåsen, trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av Skjermlås. Innstillingene omfatter tidspunkt for automatisk låsing, låsing med av/på-knappen og en melding for låseskjermen.

Alternativer for skjermlås

Ingen lås

• Ingen: Enheten forblir ulåst. Dette gir ingen beskyttelse, men du kan åpne startskjermen raskt.
  • Sveip: Sveip fingeren over skjermen. Dette gir ingen beskyttelse, men du kan åpne startskjermen raskt.

Standardlåser

• Mønster: Tegn et enkelt mønster med fingeren.
  • PIN-kode: Skriv inn fire eller flere tall. Lengre PIN-koder er ofte sikrere.
  • Passord: Skriv inn fire eller flere bokstaver eller tall. Et sterkt passord er det sikreste alternativet for skjermlås.

Flere låser