Een screensaver instellen

De screensaver van je telefoon kan foto's, kleurrijke achtergronden, een klok en meer weergeven als je telefoon wordt opgeladen of is gedockt.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Je screensaver uitschakelen

Tijdens opladen, docken of beide:

1. Tik in de instellingen voor de screensaver op Wanneer starten. Als je Wanneer starten niet ziet, tik je op Meer Meer En dan Wanneer starten.
  2. Tik op Tijdens het opladen, Tijdens het docken of Tijdens opladen of docken Docken betekent dat je telefoon is aangesloten op een dock, een type telefoonaccessoire.

Je screensaver instellen

Stap 1: Kiezen wat door de screensaver wordt weergegeven

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Screensaver.
  3. Tik onder Screensaver kiezen op een optie:
    • Klok: Geef een digitale of analoge klok weer. Als je een klok wilt kiezen of je scherm minder helder wilt maken, tik je naast Klok op Instellingen Instellingen.
    • Kleuren: Geef wisselende kleuren op je scherm weer.
    • Foto's: Bekijk foto's van de Foto's-app. Als je de bron wilt kiezen of de instellingen wilt wijzigen, tik je naast Foto's op Instellingen Instellingen.
    • Andere apps: Als je een app hebt gedownload die werkt met je screensaver, wordt die app vermeld.

Stap 2: Beheren wanneer de screensaver wordt weergegeven

Tijdens opladen, docken of beide:

1. Tik in de instellingen voor de screensaver op Wanneer starten. Als je Wanneer starten niet ziet, tik je op Meer Meer En dan Wanneer starten.
  2. Tik op Tijdens het opladen, Tijdens het docken of Tijdens opladen of docken Docken betekent dat je telefoon is aangesloten op een dock, een type telefoonaccessoire.

Stap 3: De screensaver testen

Tik op Screensaver gebruiken om te zien hoe je screensaver eruitziet.

Kiezen wanneer een time-out voor het scherm wordt geactiveerd

Als je de screensaver hebt ingesteld, wordt deze weergegeven als er een time-out optreedt voor het scherm van je telefoon. Zo wijzig je hoelang het duurt voordat er een time-out optreedt voor je telefoon:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Time-out voor scherm.
  3. Kies een optie.

Tip: Als je de telefoon uitschakelt met de aan/uit-knop, wordt de screensaver niet gestart. Laat je scherm in plaats daarvan aanstaan, zodat de time-out voor je telefoon automatisch wordt geactiveerd.