Beskyt dig selv mod skadelige apps med Google Play Protect

Google Play Protect hjælper dig med at beskytte din enhed.

• Tjenesten sikkerhedstjekker apps i Google Play Butik, inden du downloader dem.
  • Den tjekker, om der er potentielt skadelige apps fra andre kilder på din enhed. Disse skadelige apps kaldes også malware.
  • Den advarer dig om alle de potentielt skadelige apps, der registreres, og fjerner kendte skadelige apps fra din enhed.
  • Den advarer dig om registrerede apps, der overtræder vores politik om uønsket software ved at skjule vigtige oplysninger eller give et forkert indtryk af dem.

Sådan fungerer Google Play Protect

Google Play Protect tjekker apps, når du installerer dem. Den scanner også jævnligt enheden. Hvis der registreres en potentielt skadelig app, kan Play Protect gøre følgende:

• Advare dig. Hvis der registreres en app, der kan være skadelig for din enhed, får du en notifikation. Du kan fjerne appen ved at trykke på Afinstaller i notifikationen. Google Play Protect kan også deaktivere appen for at forhindre den i at køre, indtil du afinstallerer den.
  • Fjerne appen automatisk. Hvis der registreres en skadelig app, får du i nogle tilfælde en notifikation om, at appen er blevet fjernet.
Sådan fungerer malwarebeskyttelse

For at beskytte dig mod skadelig software fra tredjeparter, skadelige webadresser og andre sikkerhedsproblemer kan Google modtage oplysninger om din enheds netværksforbindelser, potentielt skadelige webadresser, operativsystemet og apps, der er installeret på din enhed via Google eller andre kilder. Du får muligvis en advarsel fra Google om en app eller en webadresse, der kan være usikker. Installationen af appen eller webadressen kan blive fjernet eller blokeret af Google, hvis den er kendt for at skade enheder, data eller brugere. Du kan vælge at deaktivere nogle af disse beskyttelsesmetoder i indstillingerne på din enhed. Google kan dog fortsætte med at modtage oplysninger om apps, der er installeret via Google Play, og apps, der er installeret på din enhed fra andre kilder, kan fortsat blive undersøgt for sikkerhedsproblemer uden at sende oplysninger til Google.

Tjek sikkerhedsstatus for din app

Du kan tjekke sikkerhedsstatus i Google Play Protect på din enhed:

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din Android-enhed.
  2. Tryk på menuen Menu Og så Play Protect.
  3. Find oplysninger om status for din enhed.

Slå Google Play Protect til eller fra

Google Play Protect er som standard aktiveret, men du kan slå tjenesten fra. Af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler vi, at Google Play Protect altid er aktiveret.

Slå Google Play Protect fra eller til igen

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din Android-enhed.
  2. Tryk på menuen Menu Og så Play Protect Og så Indstillinger Indstillinger.
  3. Aktivér eller deaktiver Scan enheden for sikkerhedstrusler.

Gør registrering af skadelige apps bedre

Hvis du vælger at installere apps fra "Ukendte kilder" uden for Google Play Butik, sender Google Play Protect muligvis ukendte apps til Google. Disse oplysninger hjælper Google med at beskytte alle mod skadelige apps.

Oplysninger til udviklere

Hvis du er appudvikler, og din app er blevet rapporteret som skadelig af Google Play Protect, kan du få flere oplysninger om Googles retningslinjer for udvikling af mobilapps og gennemgå Googles politik om uønsket software. Hvis du mener, at din app er blevet uretmæssigt rapporteret eller blokeret af Google Play Protect, kan du indsende en appel