Ringa via Wi-Fi

I i vissa fall kan du ringa personer via en Wi-Fi-anslutning i stället för en mobiloperatör. Vissa operatörer har inte stöd för samtal via Wi-Fi.

Innan du kan ringa via Wi-Fi måste du aktivera funktionen i inställningarna.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 6.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Aktivera Wi-Fi-samtal

Viktigt! Ytterligare kostnader kan tillkomma för Wi-Fi-samtal. Kontakta din mobiloperatör om du vill ha mer information.

Ringa wifi-samtal via en mobiloperatör

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Följt av Inställningar.
  3. Tryck på Samtal.
  4. Tryck på Wi-Fi-samtal. Om alternativet inte visas innebär det att operatören inte har stöd för funktionen.
    • Du kan använda Wi-Fi-samtal utan en tjänst hos vissa operatörer.
    • Om din operatör inte erbjuder Wi-Fi-samtal kan du fortfarande använda en voice over IP-tjänst.

Ringa ett samtal via Wi-Fi

När du har konfigurerat Wi-Fi-samtal kan du ringa ett samtal via Wi-Fi precis som vilket annat samtal som helst. När du är ansluten till internet visas Internetsamtal eller Wi-Fi-samtal på aviseringsskärmen.

Om du inte är ansluten till Wi-Fi används mobiloperatören för samtal, om du har en.