Ta skjermdumper eller ta opp skjermen på Android-enheten

Du kan ta et bilde (en skjermdump) eller ta opp en video av skjermen til telefonen. Når du har tatt opp skjermen, kan du se, redigere og dele bildet eller videoen.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Ta skjermdumper

1. Åpne skjermen du vil ta en skjermdump av.
  2. Avhengig av hvilken telefon du har:
    • Trykk på av/på-knappen og volum ned-knappen samtidig.
    • Hvis det ikke fungerer, trykker og holder du inne av/på-knappen i noen sekunder. Trykk deretter på Skjermdump.
    • Hvis ingen av disse trinnene fungerer, kan du gå til telefonprodusentens nettsted for brukerstøtte for å få hjelp.
  3. Nederst til venstre ser du en forhåndsvisning av skjermdumpen. På noen telefoner ser du skjermdumpikonet Skjermdump øverst på skjermen.

Ta rullende skjermdumper

Viktig: Denne fremgangsmåten fungerer på enheter med Android 12 eller nyere – på de fleste skjermer hvor det er mulig å rulle.
  1. Åpne skjermen du vil ta en skjermdump av.
  2. Trykk på av/på- og volum ned-knappen samtidig.
  3. Trykk på Utvidet skjermdump nederst.
  4. Følg retningslinjene for beskjæring for å velge innholdet du vil ta en skjermdump av.

Finn, del og endre skjermdumpen

Tips: Hvis du ikke har Foto-appen, bruker du sannsynligvis en eldre Android-versjon. Åpne Galleri-appen på telefonen og trykk på Albumvisning og så Skjermdump-mappe.

1. Åpne Foto-appen Foto.
  2. Trykk på Bibliotek Og så Skjermdumper.
    • For å dele en skjermdump, trykk på Del Del.
    • For å redigere en skjermdump, trykk på Endre Rediger.

Ta opp telefonskjermen

1. Sveip ned fra toppen av skjermen.
  2. Trykk på Skjermopptak .
    • Du må kanskje sveipe til høyre for å se det.
    • Hvis det ikke er der, trykker du på Endre Endre og drar Skjermopptak til hurtiginnstillingene.
  3. Velg hva du vil ta opp, og trykk på Start. Opptaket begynner etter nedtellingen.
    • Du kan velge om du vil ta opp lyd og vise trykk på skjermen, før du begynner.
  4. For å stoppe opptaket, sveip ned fra toppen av skjermen og trykk på Skjermopptak-varselet .

Finn skjermopptak

1. Åpne Foto-appen Foto.
  2. Trykk på Bibliotek og så Filmer.