Quick Share gebruiken op je Android-apparaat

Met Quick Share kun je meteen bestanden sturen en ontvangen van apparaten in de buurt van je locatie.

Belangrijk:

Instellingen voor Quick Share aanpassen

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Quick Share .
    • Als je Quick Share niet kunt vinden:
      1. Tik op Bewerken Bewerken
      2. Voeg Quick Share toe aan Snelle instellingen.
  3. Kies wie met jou kan delen:
    • Je apparaten: Je apparaat is zichtbaar voor andere apparaten met hetzelfde Google-account, ook als het scherm uitstaat.
    • Contacten: Je apparaat is zichtbaar voor je contacten terwijl je scherm aanstaat en ontgrendeld is.
    • Iedereen: Je apparaat is zichtbaar voor iedereen die in de buurt is terwijl je scherm aanstaat en ontgrendeld is.
      • Alleen gedurende 10 minuten: Ter bescherming van je privacy schakelt je zichtbaarheid na 10 minuten automatisch terug naar je vorige selectie.
  4. Tik linksonder op Instellingen om aanvullende instellingen te beheren, zoals hoe je eruitziet voor anderen.
Content delen met iemand
  1. Open de content, zoals een foto of webpagina vanuit een app.
    • Quick Share heeft geen limiet voor de contentgrootte of het aantal bestanden, maar de app waarmee je deelt, heeft misschien wel een limiet.
  2. Tik op Delen Delen en dan Quick Share .
  3. Zorg dat het apparaat waarmee je wilt delen in de buurt is.
  4. Tik op het apparaat waarmee je wilt delen.
    • Als je het apparaat niet kunt vinden, check je of Wie met jou kan delen is ingesteld en of het scherm is ontgrendeld.
  5. Wacht tot het andere apparaat je deelverzoek heeft geaccepteerd.
    • Als je een lopende overdracht wilt annuleren, tik je nogmaals op hetzelfde apparaat.
  6. Tijdens de overdracht:
    • Je kunt het scherm verlaten. De overdracht gaat dan verder.
    • Je krijgt een melding in je meldingenvak als je het verzendscherm verlaat. Je kunt de status checken, annuleren of teruggaan naar het overdrachtsscherm vanuit die melding.
  7. Als je meerdere ontvangers wilt selecteren, kun je op meer dan één apparaat tikken.
    • Vanwege technische beperkingen wordt gelijktijdig delen alleen op bepaalde apparaatmodellen ondersteund.
    • In andere gevallen worden overdrachten in de wachtrij geplaatst en krijgen ontvangers die je later selecteert het overdrachtsverzoek nadat eerdere overdrachten zijn afgerond.

Tip: Op bepaalde apparaten met Android 13 en hoger kun je content ook vanaf je klembord delen met Quick Share. Nadat je iets hebt gekopieerd, krijg je een pop-upbevestiging onderaan het scherm. Tik op Apparaten en kies het apparaat waarmee je de content wilt delen.

Content ontvangen van iemand

Belangrijk:

• Als je content deelt tussen je eigen apparaten met hetzelfde Google-account, accepteert het apparaat dat de content krijgt de overdracht automatisch.
  • Als je content deelt vanaf het klembord van je eigen apparaat, wordt de content automatisch gekopieerd als iemand deze ontvangt.
  1. Check of je de juiste instelling hebt gekozen bij Wie met jou kan delen.
  2. Zet bluetooth Bluetooth aan.
    • Zorg dat je scherm is ontgrendeld als je content van iemand anders krijgt.
  3. Wacht tot je een pop-upmelding krijgt waarin staat wie er iets probeert te delen en welke content ze met je willen delen.
  4. Selecteer Accepteren of Weigeren.
Problemen oplossen bij het delen van content

Als het niet lukt om content te delen of te ontvangen, kun je deze stappen proberen:

• Swipe vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om je telefoon of tablet zichtbaar te maken op het apparaat van de ontvanger. Tik bij Snelle instellingen op Quick Share .
  • Check op beide apparaten of bluetooth aanstaat.
  • Check op beide apparaten of Locatie aanstaat.
  • Plaats de apparaten dicht bij elkaar, binnen een afstand van 30 cm.
  • Zet de vliegtuigmodus aan en weer uit.
  • Wacht tot niemand anders content deelt met het andere apparaat.
  • Als je een apparaat met Android 12 of lager gebruikt, check je of Locatie aanstaat.
  • Zet het apparaat uit en weer aan.