De achtergrond wijzigen op uw Android-apparaat

U kunt de achtergrondafbeelding wijzigen op de startschermen en vergrendelingsschermen van uw Nexus, Android One of Google Play-versies van apparaten. U kunt uit uw eigen foto's kiezen, een afbeelding gebruiken die al op het apparaat staat, of meer achtergronden downloaden.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.1 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Achtergronden wijzigen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op een leeg schermgedeelte en houd vast.
  2. Tik op Achtergronden.
  3. Kies uw achtergrond.
    • Als u uw eigen afbeelding wilt gebruiken, tikt u op Mijn foto's.
    • Als u een standaardafbeelding wilt gebruiken, tikt u op een afbeelding.
  4. Tik bovenaan het scherm op Achtergrond instellen.
  5. Kies waar u deze achtergrond wilt weergeven.

Meer achtergronden downloaden

U kunt achtergrond-apps (zoals de app Google Wallpapers) downloaden via de Play Store-app Google Play.