De opname van toegangspunten in de locatieservices van Google beheren

Google maakt gebruik van wifi-gegevens van draadloze toegangspunten, en van gps-, zendmast- en sensorgegevens om de locatieservices te verbeteren. Alleen openbaar uitgezonden wifi-gegevens worden gebruikt om de locatie van een apparaat te schatten.

U kunt de locatieservices van Google uw wifi-toegangspunt laten gebruiken om apps, zoals Google Maps, beter te laten werken. U kunt als volgt beheren of uw toegangspunt wordt opgenomen:

Hoe meld ik me af voor locatieservices van Google?

U kunt zich afmelden door de SSID (naam) van uw wifi-toegangspunt (de naam van uw draadloze netwerk) te wijzigen, zodat deze eindigt op '_nomap'. Als uw SSID bijvoorbeeld '12345' is, wijzigt u deze in '12345_nomap'.

Specifieke stappen voor uw toegangspunt zoeken

Als u uw toegangspunt heeft gekregen van uw serviceprovider, neemt u contact op met uw serviceprovider voor de te volgen stappen. Anders raadpleegt u de website van de fabrikant van het toegangspunt:

Volg deze algemene stappen (voor veel toegangspunten)

1. Breng een fysieke verbinding tussen uw toegangspunt en uw computer tot stand met een Ethernet-kabel.
  2. Bepaal de standaardgateway van uw verbinding:
    • Voor Windows: typ 'ipconfig' in de opdrachtprompt (via het menu Start).
    • Voor Mac OS: typ 'ifconfig' in de opdrachtprompt.
    • Voor Linux: typ 'ifconfig' in de opdrachtprompt.
  3. Nadat u de standaardgateway heeft gevonden (deze ziet eruit als 192.168.0.1), typt u deze in de adresbalk van uw webbrowser, zoals Chrome of Firefox. Hierdoor gaat u naar het configuratiescherm voor uw toegangspunt.
  4. Voer desgevraagd de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in om in te loggen bij de beheeropties van uw toegangspunt. Raadpleeg hiervoor de instructies die zijn geleverd bij uw toegangspunt.

Nadat u uw SSID heeft gewijzigd, maakt u een nieuwe verbinding met het netwerk. Hiervoor gebruikt u de nieuwe naam van het netwerk. Deze stap kunt u uitvoeren via elk apparaat dat gebruikmaakt van wifi, zoals uw laptop of mobiele telefoon. Als uw netwerk is beveiligd met een wachtwoord, gebruikt u hetzelfde wachtwoord.

U kunt ervoor zorgen dat uw gewijzigde SSID snel naar Google wordt verzonden door Google Maps te openen op een Android-apparaat wanneer wifi is ingeschakeld. Tik op 'Mijn locatie' Locatie om een locatie in de buurt van uw wifi-toegangspunt te bepalen.

Wordt mijn toegangspunt verwijderd uit andere locatieservices?

Elke provider van locatieservices opereert onafhankelijk. Andere providers kunnen de SSID-methode voor de afmelding zien. We sporen andere providers aan de tag '_nomap' te respecteren als manier om u af te melden voor opname in een locatieserver.

Amy

Amy is Android-expert en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat u van deze pagina vindt.