Android-updates op Nexus-apparaten

Hieronder vind je de update- en supportperioden voor Nexus-apparaten.

Updates voor de Android-versie

Nexus-apparaten krijgen de nieuwste versie van Android rechtstreeks van Google.

Als je je apparaat hebt gekocht in de Google Store, krijg je updates meestal binnen 2 weken. Als je het apparaat ergens anders hebt gekocht, kunnen de updates langer duren.

Nexus-apparaten krijgen minstens 2 jaar lang Android-versie-updates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store. Na 2 jaar kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Beveiligingsupdates

Nexus-apparaten krijgen updates voor beveiligingsproblemen die worden vermeld in onze openbare Android-beveiligingsbulletins.

Nexus-apparaten krijgen minstens 3 jaar lang beveiligingsupdates vanaf het moment waarop het apparaat voor het eerst beschikbaar was in de Google Store, of minstens 18 maanden lang vanaf het moment waarop de Google Store het apparaat voor het laatst heeft verkocht, afhankelijk van wat langer is. Daarna kunnen we geen aanvullende updates garanderen.

Telefonische of online support

Nexus-apparaten krijgen telefonische en online support zo lang als de apparaten beveiligingsupdates krijgen. Daarna kunnen we geen verdere support garanderen.

Minimale update- en supportperiode

Apparaat

Geen gegarandeerde updates voor de Android-versie na

Geen gegarandeerde beveiligingsupdates na

Geen gegarandeerde telefonische of online support na

Nexus 6P

September 2017

November 2018

November 2018

Nexus 5X

September 2017

November 2018

November 2018

Nexus 9

Oktober 2016

Oktober 2017

Oktober 2017

Nexus 6

Oktober 2016

Oktober 2017

Oktober 2017

Nexus 5

Oktober 2015

Oktober 2016

Oktober 2016

Nexus 7 (2013)

Juli 2015

Augustus 2016

Augustus 2016

Nexus 4

November 2014

November 2015

November 2015

Nexus 10

November 2014

November 2015

November 2015

Nexus 7 (2012)

Juni 2014

Juni 2015

Juni 2015

Deze pagina gaat over updates van Android-versies, beveiligingsupdates en telefonische of online support. Voor informatie over de garantie ga je naar ons garantiecentrum.

Je Android-versie checken en updaten

Je kunt het Android-versienummer en het niveau van de beveiligingsupdate van je apparaat bekijken in de app Instellingen. Je krijgt meldingen als er updates beschikbaar zijn. Je kunt ook zelf checken op updates. Meer informatie over hoe je je Android-versie bekijkt en updatet