Kryptér dataene dine

Med kryptering lagres dataene dine i et format som bare kan leses når du har låst opp telefonen eller nettbrettet. Når du låser opp den krypterte enheten, dekrypteres dataene. Bruk av kryptering kan gi ekstra beskyttelse i tilfelle enheten din blir stjålet.

• Alle Pixel-telefoner er kryptert som standard. Det samme gjelder for Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 og Nexus 9.
  • Du kan velge å kryptere Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 og Nexus 10.

For å få best mulig beskyttelse for den krypterte enheten din må du angi at det alltid må oppgis PIN-kode, mønster eller passord når enheten slås på. Finn ut hvordan du angir en skjermlås.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Forstå hvilke data som krypteres

Alle personlige data er kryptert på en kryptert enhet. Dette inkluderer for eksempel e-poster, SMS-er, kontakter, Google-kontodata, appdata, bilder, medier og nedlastinger. Enkelte ikke-personlige data, for eksempel filstørrelser, krypteres ikke.

Dekrypter dataene dine med tilgjengelighetsfunksjoner

For å hjelpe deg med å angi PIN-koden, mønsteret eller passordet for å dekryptere Pixel-telefonen din ved oppstart kan du bruke TalkBack, brytertilgang og andre oppdaterte tilgjengelighetstjenester. Pixel-telefoner kan ikke bruke Bluetooth-sammenkoblede tilgjengelighetsenheter før etter at du har dekryptert.

Hvis du velger å kreve PIN-koden, mønsteret eller passordet ved oppstart på krypterte Nexus-telefoner eller -nettbrett, må du angi det uten hjelp fra tilgjengelighetstjenester eller Bluetooth-sammenkoblede tilgjengelighetsenheter.

Kryptér Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 eller Nexus 10

I motsetning til alle Pixel-enheter og nyere Nexus-enheter, krypteres ikke Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 og Nexus 10 som standard. Slik krypterer du Nexus-enheter som ikke er kryptert ennå:

Gjør Nexus-enheten klar

Det kan ta én time eller mer å kryptere Nexus-enheten, og det kan hende at enheten starter på nytt flere ganger. Hvis prosessen blir avbrutt, mister du muligens informasjonen på enheten. Vi anbefaler at du følger denne fremgangsmåten før du starter:

1. Sett av en time eller mer.
  2. Koble enheten til lading.
  3. Finn ut hvilken Android-versjon enheten din kjører. Finn ut hvordan du sjekker.
Kryptér Nexus-enheten på Android 5.0–6.0
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet eller Sikkerhet og posisjon Og så Skjermlås.
  3. For å velge skjermlåsen din, trykk på Mønster, PIN-kode eller Passord.
  4. Du blir bedt om å «beskytte denne enheten enda mer» ved å kreve PIN-koden, mønsteret eller passordet når enheten slås på. Enheten krypteres første gangen du velger denne innstillingen.
    1. Velg Krev for å slå på enheten.
    2. Trykk på Fortsett.
  5. Angi PIN-kode, mønster eller passord. Følg veiledningen på skjermen.

Du kan velge å kreve PIN-kode, mønster eller passord når enheten starter. Finn ut hvordan du angir en skjermlås. Hvis du bruker en tilgjengelighetstjeneste, for eksempel TalkBack, eller en Bluetooth-sammenkoblet tilgjengelighetsenhet, må du huske at du må oppgi informasjonen din ved oppstart uten hjelp fra tjenesten eller enheten.

Kryptér enheten på Android 4.4 eller eldre
  1. Hvis du ikke har gjort det allerede, angir du en PIN-kode, et mønster eller et passord for låseskjermen. Finn ut hvordan.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Sikkerhet og posisjon.
  4. Trykk på Kryptér telefonen eller Kryptér nettbrettet under «Kryptering». (Du kan ikke trykke på dette alternativet hvis batteriet ikke er ladet eller enheten ikke er koblet til en strømkilde.)
  5. Les nøye gjennom informasjonen som vises. Viktig:
    • Når du har kryptert enheten, kan du bare slå av kryptering ved å tilbakestille enheten til fabrikkstandard. Dette sletter alle dataene dine.
    • Hvis du bruker en tilgjengelighetstjeneste, for eksempel TalkBack, eller en Bluetooth-sammenkoblet tilgjengelighetsenhet, må du alltid oppgi PIN-koden, mønsteret eller passordet ved oppstart uten hjelp av tjenesten eller enheten.
    • Hvis du har ombestemt deg angående krypteringen av enheten, trykker du på Tilbake Tilbake.
  6. Trykk på Kryptér telefonen eller Kryptér nettbrettet.
  7. Angi PIN-koden, mønsteret eller passordet. Trykk på Fortsett.
  8. Trykk på Kryptér telefonen eller Kryptér nettbrettet på nytt.

Etter krypteringen må du alltid oppgi PIN-koden, mønsteret eller passordet når enheten starter.