Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Bästa metoder för artikelsidor

Vi garanterar inte att artiklarna på din webbplats visas i Google Nyheter, men följande förslag kan öka chanserna för att vår sökrobot upptäcker artiklarna.

Omdirigeringar

Google Nyheter kan följa omdirigeringar till en viss utsträckning. Se till att alla sidor på webbplatsen kan nås från minst en statiskt textlänk så att vi enkelt kan komma åt dina sidor.

När du använder omdirigeringar:

• Minimera antalet omdirigeringar som används för att länka från en sida till en annan.
  • Ställ in omdirigeringstimern på en någorlunda kort tidsperiod.
  • Undvik att använda metauppdateringar i sidinformationen.
  • Led omdirigeringarna till giltiga sidor.
  • Kontrollera att omdirigeringarna inte leder till sig själva.
  • Kontrollera att alla omdirigeringar är giltiga och inte tomma.
  • Om du har en permanent omdirigering från en sida till en annan ska du använda den permanenta omdirigeringen (301).
  • Använd inte &ID= som parameter i webbadresserna.
  • Om du vill se hur din webbplats skulle genomsökas använder du en textwebbläsare utan cookies och navigerar till webbplatsen.
  • Se till att automatiska omdirigeringar från en domän till en annan är desamma på mobila enheter som på datorer. Till exempel, om example.com omdirigerar till example1.com på mobila enheter ska den även göra det på datorer. Om omdirigeringarna inte matchar på alla plattformar kan det förhindra att innehållet på din webbplats visas för både användare och sökmotorer.

Läs mer om webbadresser som vi inte kan följa.

Strukturerad datauppmärkning

Om du vill se till att Google har rätt information om dina publicerade artiklar uppdaterar du artiklarnas strukturerade datauppmärkning.

Vi kan använda informationen inom något av följande fält medan vi visar innehållet i Google Nyheter:

• datePublished: Datumet och tiden då artikeln först publicerades, i ISO 8601-format.
  • dateModified: Datumet och tiden då artikeln senast ändrades, i ISO 8601-format.
    • Lägg till den här egendomen för att förse Google med mer exakt datuminformation.
  • headline: Artikelns rubrik. Rubriker får inte vara längre än 110 tecken.
  • image: Webbadressen till en bild som ingår i artikeln. Endast en uppmärkt bild som tillhör artikeln ska anges.
  • isAccessibleForFree: Boolesk flagga som indikerar om innehållet är kostnadsfritt eller bakom betalvägg.
  • author.url: En länk till en sida som unikt identifierar artikelns författare. Det kan handla om författarens sida på sociala medier, en Om mig-sida eller en biografisida.

Läs om hur du lägger till strukturerad data på artikelsidorna.

Ange ett publiceringsdatum

Google Nyheter använder en rad olika sätt att avgöra vilken tid och vilket datum en artikel visades. Följ riktlinjerna nedan för att se till att det blir rätt:

• Visa ett tydligt datum och klockslag: Artiklar måste tydligt visa både datum och klockslag för att tas med i Google Nyheter. Den här informationen ska helst skrivas ut mellan rubriken och ingressen.
  • Gör inte gamla artiklar aktuella igen genom att ändra datum: Det kan vara rimligt att ge en artikel ett nytt datum och ny tidpunkt om den har omarbetats betydligt. Däremot strider det mot våra riktlinjer att ändra datum på artiklar när utgivaren inte lagt till någon betydande information eller visat att det finns något annat vägande skäl. Enligt riktlinjerna får du heller inte skapa en uppdaterad artikel från en befintlig bara för att radera den gamla artikeln och omdirigera till den nya.
  • Använd strukturerad data: Använd fälten datePublished och/eller dateModified med rätt tidszon (läs riktlinjerna för sidor med och utan AMP).
  • Använd webbplatskartor med publiceringsdatum: Om du har skapat en webbplatskarta för Google Nyheter måste du använda <publication_date>-taggen i posten för artikeln i webbplatskartan. Varje webbadress måste inkludera artikelns publiceringsdatum i W3C-format.
  • Läs de allmänna riktlinjerna om datum: Läs mer om hur Google brukar fastställa datum.

Förhindra felaktiga artikelrubriker

Vi använder vår sökrobot för att genomsöka dina artikelsidor och bedöma rätt artikelrubriker för innehållet. Använd våra bästa metoder för att hjälpa oss att visa rätt rubrik för ditt innehåll:

• Placera artikelrubriken på en framträdande plats ovanför artikeltexten, till exempel i taggen <h1>.
  • Se till att artikelrubriken (i HTML-taggen <title>) matchar artikelns rubrik (i <h1> eller motsvarande).
  • Se till att ankartexten som leder till artikeln på avsnittssidorna matchar sidans/artikelns rubrik.
  • Undvik att använda artikelrubriken, eller en del av den, som en aktiv hyperlänk på artikelsidan.
  • Inkludera inte datum eller tidpunkt i artikelrubriken.
  • Artikelrubriker bör bestå av minst 10 tecken och 2–22 ord.
  • Använd inte en inledande siffra i rubrikens ankartext eftersom det kan förhindra att artikelrubriker visas korrekt på mobila enheter.

Även om vi inte kan garantera att vi visar artiklarna från dina webbplatser ökar dessa förslag sannolikheten för att våra sökrobotar extraherar rätt rubriker.

Förhindra saknade eller felaktiga bilder

Om du vill se till att Google Nyheter indexerar rätt huvudbild som är kopplad till din artikel följer du de bästa metoderna:

• Använd relevanta bilder i artiklar i stället för logotyper eller bildtexter.
  • Använd Schema.org- eller og:image-taggar så att bildgenomsökningen kan identifiera bilden som du vill använda som miniatyrbild bredvid artikeln.
  • Använd ett bildformat som stöds av Google Bilder.
  • Kontrollera att storleken på bilderna är minst 60 x 90 pixlar.
  • Använd bilder med rimliga bildproportioner.
  • Använd infogat format för bilderna.
  • Placera bilderna nära respektive artikelrubrik.
  • Ge bilderna välskrivna bildtexter.
  • Kontrollera att åtkomsten till bilderna inte blockeras i robots.txt-filen eller en metatagg.

Vi parar ibland ihop relevanta bilder med artiklar från olika källor för att visa så många olika källor som möjligt för våra användare. Även om vi inte kan garantera att vi inkluderar alla dina bilder ökar dessa bästa metoder sannolikheten för att bilderna inkluderas i Google Nyheter.

Åtgärda felaktiga artikelutdrag

Google Nyheter visar en liten del av artikeln på vår startsida och i sökresultaten för att ge användarna en förhandstitt innan de klickar på den. Vår sökrobot läser av koden för brödtexten i anslutning till rubriken för varje artikel för att avgöra vilken text som ska inkluderas.

Utgivare kan redigera sina artiklars innehåll via en rad robotmetataggar och ett HTML-attribut som tillåter en maximal längd för text eller video. Läs om hur du konfigurerar innehåll för förhandsgranskning under dina rubriker.

Om Google Nyheter visar felaktiga utdrag ur dina artiklar kan du granska följande i källkoden:

• Se till att det inte finns någon extra text mellan artikelns rubrik och artikelns text i källkoden för varje sida.
  • Gör tydlig skillnad på text som utgör skribentsignaturer och datuminformation och text som utgör de första raderna i artikeln.

Blockera innehåll

Google Nyheter strävar efter ge tillgång till originalskriven journalistik. För att uppnå detta måste utgivare på Google Nyheter blockera vissa typer av innehåll. Vi rekommenderar också blockering eller kanonisering för andra typer av innehåll. Läs mer om innehåll som måste blockeras från Google Nyheter.