Pràctiques recomanades per a les pàgines d'articles

No hi ha cap garantia que els articles del vostre lloc web es mostrin a Google Notícies, però si seguiu els suggeriments següents, podreu augmentar les possibilitats que el nostre rastrejador els detecti.

Redireccions d'URL

Google Notícies pot seguir les redireccions fins a un cert punt. Per garantir que puguem accedir fàcilment a les vostres pàgines, feu que es pugui accedir a cada pàgina del lloc web des d'almenys un enllaç de text estàtic.

Quan utilitzeu redireccions, feu el següent:

• Minimitzeu el nombre de redireccions necessàries per seguir un enllaç d'una pàgina a una altra.
  • Establiu un període de temps relativament curt per al temporitzador de la redirecció.
  • Eviteu utilitzar actualitzacions de tipus meta a la informació de les pàgines.
  • Dirigiu les redireccions a pàgines vàlides.
  • Assegureu-vos que les redireccions no dirigeixin al punt de partida.
  • Assegureu-vos que totes les redireccions siguin vàlides i no estiguin buides.
  • Si redirigiu permanentment d'una pàgina a una altra, feu servir una redirecció permanent (301).
  • No feu servir &ID= com a paràmetre als URL.
  • Per veure com es rastrejarà el lloc web, utilitzeu un navegador de text sense galetes i navegueu fins al lloc web.
  • Manteniu les redireccions automàtiques d'un domini a un altre de la mateixa manera en mòbils que en ordinadors. Per exemple, si example.com redirigeix a example1.com en mòbils, també ho hauria de fer en ordinadors. Tenir redireccions que no coincideixen en totes les plataformes pot impedir que els usuaris i els motors de cerca vegin el contingut del vostre lloc web.

Obteniu més informació sobre els URL que no podem seguir.

Etiquetatge de dades estructurades

Per assegurar-vos que Google tingui la informació correcta per als articles publicats, actualitzeu l'etiquetatge de dades estructurades dels articles.

És possible que utilitzem la informació d'alguns dels camps següents mentre mostrem el contingut a Google Notícies:

• datepublished: data i hora en què l'article s'ha publicat per primer cop, en format ISO 8601.
  • datemodified: data i hora de la darrera modificació de l'article, en format ISO 8601.
    • Afegiu aquesta propietat per proporcionar a Google informació més precisa sobre la data.
  • headline: titular de l'article. Els titulars no han de tenir més de 110 caràcters.
  • image: URL d'una imatge que es mostra a l'article. Només s'ha d'especificar una imatge etiquetada que pertanyi directament a l'article.
  • isAccessibleForFree : marca booleana per diferenciar el contingut sense cost econòmic del que forma part del mur de pagament.
  • author.url: enllaç a una pàgina que identifica de manera única l'autor de l'article. Per exemple, la pàgina de mitjans socials de l'autor o una pàgina sobre mi o de biografia.

Obteniu informació sobre com podeu afegir dades estructurades a les pàgines d'un article.

Proporcionar una data de publicació

Google Notícies determina de diverses maneres la data i l'hora en què s'ha de publicar un article. Seguiu aquestes directrius per ajudar-nos a fer-ho correctament:

• Mostrar una data i una hora clares: Google Notícies només té en compte els articles en què s'indiquen una data i una hora de manera visible i clara. Us recomanem que inclogueu aquesta informació entre el titular i el text de l'article.
  • No actualitzar les notícies sense cap motiu justificat: si feu canvis importants en un article, pot ser lògic actualitzar-ne la data i l'hora. No obstant això, les nostres directrius no permeten actualitzar cap notícia si l'editor no hi ha afegit informació significativa ni ha adduït una raó de pes. Les nostres directrius tampoc no permeten crear una notícia amb molt pocs canvis a partir d'una altra publicada anteriorment, després suprimir aquesta notícia anterior i redirigir els usuaris a la nova.
  • Utilitzar dades estructurades: feu servir els camps "datePublished" o "dateModified" amb la zona horària correcta. Consulteu les directrius sobre las pàgines AMP i no AMP.
  • Utilitzar les entrades dels mapes de lloc amb dates de publicació: si heu creat un mapa del lloc de Notícies, cal que l'entrada del mapa del lloc d'aquest article tingui una etiqueta <publication_date>. Tots els URL han d'incorporar la data de publicació de l'article en format W3C.
  • Revisar les indicacions generals sobre les dates: obteniu més informació sobre com Google determina les dates de manera general.

Evitar títols d'article inexactes

Utilitzem el rastrejador per escanejar les pàgines dels articles i determinar els titulars correctes per al contingut. Seguiu les nostres pràctiques recomanades per ajudar-nos a mostrar el títol correcte a partir del contingut:

• Col·loqueu el títol de l'article en un lloc destacat per sobre del cos de l'article, com ara en una etiqueta <h1>.
  • Feu que el títol de la pàgina de l'article (a l'etiqueta HTML <title>) coincideixi amb el títol de l'article (entre etiquetes <h1> o equivalents).
  • Feu que el text ancorat inclòs a les pàgines de secció, que dirigeix a l'article, coincideixi amb el títol de l'article o el nom de la pàgina.
  • Eviteu fer servir el títol de l'article, o una subcadena que formi part del títol, com a enllaç actiu a la pàgina de l'article.
  • No inclogueu cap data ni hora al títol de l'article.
  • Els títols d'article han de tenir 10 caràcters com a mínim i entre 2 i 22 paraules.
  • No inclogueu cap xifra a l'inici del text ancorat del títol. D'aquesta manera, us assegureu que el títol de l'article es mostri correctament en dispositius mòbils.

Tot i que no us podem garantir que mostrem els articles del vostre lloc web, aquests suggeriments poden ajudar a augmentar les possibilitats que el nostre rastrejador extregui els titulars correctes.

Evitar imatges que falten o incorrectes

Per assegurar-vos que Google Notícies indexi la imatge principal correcta associada a l'article, seguiu les pràctiques recomanades:

• Feu servir imatges que siguin rellevants per a la notícia, en lloc de logotips o subtítols.
  • Utilitzeu les etiquetes schema.org o og:image perquè el rastreig d'imatges pugui identificar la imatge que voleu que es mostri com a miniatura al costat de l'article.
  • Utilitzeu un format d'imatge compatible amb Google Imatges.
  • Ajusteu les imatges perquè tinguin 60 × 90 píxels com a mínim.
  • Utilitzeu imatges que tinguin relacions d'aspecte raonables.
  • Feu servir imatges inserides.
  • Col·loqueu les imatges a prop dels títols d'article corresponents.
  • Etiqueteu les imatges amb subtítols ben escrits.
  • Assegureu-vos que no hi hagi cap fitxer robots.txt ni metaetiquetes que ens bloquegin l'accés a les imatges.

Per mostrar als usuaris el nombre màxim possible de fonts diferents, de vegades vinculem imatges rellevants amb articles de diverses fonts. No podem garantir que s'incloguin totes les vostres imatges, però si apliqueu aquestes pràctiques recomanades, serà més probable que es mostrin a Google Notícies.

Corregir fragments d'article incorrectes

A la pàgina d'inici i als resultats de la cerca de Google Notícies es mostra un fragment d'un article per proporcionar als usuaris una previsualització de l'article abans que hi facin clic. Per determinar quin text cal incloure-hi, el nostre rastrejador llegeix el codi de cada article i hi cerca text al cos, a prop del titular.

Els editors poden modificar el contingut de l'article mitjançant un conjunt de metaetiquetes de robots i un atribut HTML que permet que el text o el vídeo tinguin una longitud màxima. Obteniu informació sobre com es pot configurar el contingut de previsualització que es mostra sota els titulars.

Si a Google Notícies es mostren fragments incorrectes dels articles, reviseu el codi font i assegureu-vos que es compleixi el següent:

• No hi ha cap text addicional entre el títol i el cos de l'article al codi font de cada pàgina.
  • El text que constitueix la signatura de l'autor dels articles i la informació de la data es diferencia clarament del text de les primeres frases dels articles.

Bloquejar contingut

Google Notícies té com a finalitat donar accés a contingut periodístic original. Per aconseguir-ho, els editors de Google Notícies han de bloquejar determinats tipus de contingut. També us recomanem que bloquegeu o utilitzeu els URL canònics per a altres tipus de contingut. Obteniu informació sobre el contingut que s'ha de bloquejar de Google Notícies.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google