Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Undvika dubbletter av artiklar i Google Nyheter

Artiklarna i Google Nyheter väljs ut av våra automatiska system. Om det finns många versioner av samma artikel kan det vara svårt för våra system att identifiera den ursprungliga artikeln. Du kan hjälpa Google Nyheter att hitta originalversionen av en nyhetsartikel på några olika sätt.

Undvik duplicering av syndikeringspartners

Om du har syndikerat dina artiklar till andra nyhetswebbplatser eller andra webbplatser i ditt eget nätverk kan de lägga till denna robots-metatagg i dina artiklar:

<meta name="Googlebot-News" content="noindex">

Taggen förhindrar att Google Nyheter indexerar de syndikerade versionerna av innehållet.

Om du vill begränsa syndikerat innehåll från både Google Nyheter och Google Sök kan andra webbplatser lägga till följande robots-metatagg i dina artiklar:

<meta name="Googlebot" content="noindex">

Taggen hindrar Googles huvudanvändaragent, Googlebot, från att indexera ditt innehåll.

Läs mer om att begränsa åtkomst till visst innehåll för botar.

Tips! Om du vill undvika duplicering av syndikeringspartners rekommenderas inte det kanoniska länkelementet eftersom syndikerade artiklar ofta är mycket annorlunda i övergripande innehåll än originalartiklar. Istället bör partners använda metataggar för att blockera indexering av ditt innehåll. Läs mer om det kanoniska länkelementet.

Undvik duplicering på din egen webbplats

Om du publicerar samma artikel på flera sidor på din egen webbplats kan du använda länkelementet rel="canonical". Läs mer om hur du anger en kanonisk sida.