Dubbele artikelen in Google Nieuws voorkomen

Artikelen in Google Nieuws worden geselecteerd door onze geautomatiseerde systemen. Als er veel versies van hetzelfde artikel zijn, kunnen onze systemen moeilijk het originele artikel identificeren. Er zijn een aantal manieren waarop nieuwssites Google Nieuws kunnen helpen de originele versie van een nieuwsartikel te vinden.

Duplicaat van syndicatiepartners voorkomen

Als je je artikelen publiceert op andere nieuwssites of andere sites binnen je eigen netwerk, kunnen ze deze robots-metatag toevoegen aan je artikelen:

<meta name="Googlebot-News" content="noindex">

Deze tag voorkomt dat Google Nieuws de gesyndiceerde versies van je content indexeert.

Als je syndicatiecontent van zowel Google Nieuws als Google Zoeken wilt beperken, kunnen andere sites deze robots-metatag aan je artikelen toevoegen:

<meta name="Googlebot" content="noindex">

Deze tag voorkomt dat Google's belangrijkste user-agent Googlebot je content indexeert.

Meer informatie over hoe je de bot-toegang tot content kunt beperken.

Tip: Als je duplicaten door syndicatiepartners wilt voorkomen, raden we je aan het canonieke linkelement niet te gebruiken, omdat gesyndiceerde artikelen vaak heel anders zijn dan de originele content. In plaats daarvan moeten partners metatags gebruiken om het indexeren van je content te blokkeren. Meer informatie over het canonieke linkelement

Duplicaat voorkomen op je eigen site

Als je hetzelfde artikel op meerdere pagina's binnen je eigen site publiceert, kun je het linkelement rel="canonical" gebruiken. Meer informatie over hoe je een canonieke URL opgeeft