We’ve recently announced an update on publication pages. Please read here for more information.

Blokkér tilgangen til innhold på nettstedet ditt

Denne artikkelen forklarer hvordan du blokkerer tilgangen til innhold på nettstedet ditt.

Noe av innholdet du publiserer, er muligens ikke relevant for visning i Google Nyheter. Du kan begrense Googles tilgang til bestemt innhold ved å blokkere tilgangen for Googles søkeoroboter, Googlebot og Googlebot-nyheter.

Opprett en robots.txt-fil.

Bruk en robots.txt-fil til å få høy grad av kontroll over hvilke deler av nettstedet ditt som dukker opp i Google Søk og Google Nyheter. Finn ut mer om robots.txt-filer.

Du kan blokkere tilgang på følgende måter:

• Hvis du vil unngå at nettstedet ditt vises i Google Nyheter, blokkerer du tilgangen for Googlebot-nyheter ved hjelp av en robots.txt-fil.

• Hvis du vil unngå at nettstedet ditt vises i Google Nyheter og Google Søk, blokkerer du tilgangen for Googlebot ved hjelp av en robots.txt-fil.

Du må gi søkeroboten vår tilgang til robots.txt-filen din, slik at vi kan se om du har angitt at bestemte deler av nettstedet ditt ikke skal gjennomsøkes.

Opprett en metatag

Du kan legge til metatagger på en HTML-side. Metataggene forteller søkemotorer hvilke begrensninger som gjelder når de viser sider i søkeresultatene. Finn ut hvordan du blokkerer søkeindeksering med metatagger.

Her ser du noen vanlige metatagger du kan legge til i HTML-sidene dine for å gjøre følgende:

• For å forhindre at bestemte artikler på nettstedet ditt vises i Google Nyheter, blokkér tilgangen for Googlebot-nyheter med metataggen <meta name="Googlebot-News" content="noindex, nofollow">

• For å forhindre at bestemte artikler på nettstedet ditt vises i Google Nyheter og Google Søk, blokkér tilgangen for Googlebot med metataggen <meta name="googlebot" content="noindex, nofollow">

• For å forhindre at bestemte artikler på nettstedet ditt indekseres av alle roboter, bruk metataggen <meta name="robots" content="noindex, nofollow">

• For å forhindre at roboter gjennomsøker bilder i en bestemt artikkel, bruk metataggen <meta name="robots" content="noimageindex">.

• For å informere oss om at en artikkel skal fjernes fra Google-indeksen på et bestemt tidspunkt, bruk metataggen <meta name="googlebot" content="unavailable_after: 25-Aug-2011 15:00:00 EST">.

• Angi dato og klokkeslett i RFC 850-formatet. Denne metataggen håndteres som en forespørsel om fjerning. Det tar omtrent én dag etter datoen for fjerning før siden forsvinner fra søkeresultatene. For at taggen skal fungere på riktig måte, må den imidlertid være inkludert med artikkelen første gang artikkelen gjennomsøkes.

• Det finnes andre alternativer for å begrense innholdet som vises i et søkeresultat. Finn ut mer i utviklerdokumentasjonen.

Spesifikasjoner for HTTP-topptekst

Du kan også gi instruksjoner til søkerobotene i HTTP-responstoppteksten. For å finne ut mer, les om spesifikasjoner for HTTP-topptekst.

Viktig: Google følger den mest restriktive tolkningen av robotens valg.