Bloquejar l'accés a contingut del vostre lloc web

En aquest article s'explica com podeu bloquejar l'accés a contingut del vostre lloc web.

És possible que una part del contingut que publiqueu no sigui rellevant per mostrar-se a Google Notícies. Si voleu restringir l'accés de Google a algun contingut, bloquegeu l'accés dels robots rastrejadors de Google, Googlebot i Googlebot-News.

Crear un fitxer robots.txt

Utilitzeu un fitxer robots.txt per controlar eficaçment quines parts del vostre lloc web poden mostrar-se a la Cerca de Google i a Google Notícies. Obteniu més informació sobre els fitxers robots.txt.

Podeu bloquejar l'accés de les maneres següents:

• Per evitar que el lloc web es mostri a Google Notícies, bloquegeu l'accés de Googlebot-News mitjançant un fitxer robots.txt.

• Per evitar que el lloc web es mostri a Google Notícies i a la Cerca de Google, bloquegeu l'accés de Googlebot mitjançant un fitxer robots.txt.

Heu de permetre que el nostre rastrejador accedeixi al fitxer robots.txt perquè puguem comprovar si heu especificat que no es rastregin determinades seccions del lloc web.

Crear una metaetiqueta

Podeu afegir metaetiquetes a una pàgina HTML. Les metaetiquetes indiquen als motors de cerca els límits que s'apliquen per mostrar pàgines als resultats de cerca. Obteniu informació sobre com podeu bloquejar la indexació de la cerca amb metaetiquetes.

A continuació us indiquem algunes metaetiquetes habituals que podeu afegir a les vostres pàgines HTML:

• Per evitar que es mostrin articles específics del vostre lloc web a Google Notícies, bloquegeu l'accés de Googlebot-News mitjançant la metaetiqueta següent: <meta name="Googlebot-News" content="noindex, nofollow">.

• Per evitar que es mostrin articles específics del vostre lloc web a Google Notícies i a la Cerca de Google, bloquegeu l'accés de Googlebot mitjançant la metaetiqueta següent: <meta name="googlebot" content="noindex, nofollow">.

• Per evitar que els robots indexin articles específics del vostre lloc web, feu servir la metaetiqueta següent: <meta name="robots" content="noindex, nofollow">.

• Per evitar que els robots rastregin imatges d'un article concret, feu servir la metaetiqueta següent: <meta name="robots" content="noimageindex">.

• Per indicar-nos que cal suprimir un article de l'Índex de Google en un moment determinat, feu servir la metaetiqueta següent: <meta name="googlebot" content="unavailable_after: 25-Aug-2011 15:00:00 EST">.

• Especifiqueu la data i l'hora en el format RFC 850. Aquesta metaetiqueta es tracta com una sol·licitud de supressió. La pàgina deixarà de mostrar-se als resultats de la cerca aproximadament un dia després de la data de supressió. Tanmateix, perquè l'etiqueta funcioni correctament, ha d'estar inclosa a l'article la primera vegada que es rastregi.

• Hi ha altres opcions per limitar el contingut que es mostra en un resultat de la cerca. Obteniu més informació a la documentació per a desenvolupadors.

Especificacions de la capçalera HTTP

També podeu proporcionar instruccions per als robots a la capçalera de resposta HTTP. Per obtenir més informació, consulteu les especificacions de la capçalera HTTP.

Important: Google interpreta la decisió del robot de la manera més restrictiva possible.