Vi kunngjorde nylig en oppdatering om publiseringssider. Du finner mer informasjon om dette her.

Utgiversenter-oversikten

Utgiversenteret er et grensesnitt utgivere kan bruke til å sende inn og administrere innholdet sitt i Google Nyheter. De kan også konfigurere løsninger for inntektsgenerering via Administrator for leserinntekter.

Gå til utgiversenteret

Funksjonalitet

Du kan bruke ulike grunnleggende funksjoner for å tilpasse publiseringen din:

• Generelt: Du kan legge til
    • grunnleggende informasjon om publiseringen
    • detaljer om hvor publiseringens hovedkontor befinner seg
    • verifisering av nettadressene for nettstedets område
    • kontaktopplysningene for publiseringen
  • visuelle stiler – du kan legge til visuelle elementer som identifiserer publiseringen din, for eksempel logoer og skrifttyper

Bytt mellom publiseringer og organisasjoner

Hvis du har flere publiseringer eller organisasjoner konfigurert i utgiversenteret, kan du bytte mellom dem med Publikasjon- og Organisasjon-velgerne.

Innstillinger

Du kan endre innstillingene for publiseringen din.

1. Gå til utgiversenteret på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Publikasjon-velgeren og så Innstillinger Settings.

Publiseringsinnstillingene har 3 faner:

• Publiseringsinnstillinger: Administrer grunnleggende informasjon og de visuelle stilene for publiseringen.
  • Organisasjonsinnstillinger: Opprett, slett og angi innstillinger for organisasjonen.
  • Brukertillatelser: Administrer brukertilgang for organisasjonen din eller publikasjonene du har sendt inn.

Tips: Du kan også gå til disse innstillingene fra startskjermen i utgiversenteret. Under «Flere alternativer» klikker du på Administrer publiseringen og organisasjonen din og så Endre publiseringsinnstillingene.

Bytt mellom produkter

Hvis publiseringen din har mer enn ett aktivt produkt, kan du bytte mellom dem ved å klikke på Produkter GMP product switcher.. Du kan for eksempel bytte mellom Google Nyheter og Google Nyheter i fokus. Du kan også når som helst klikke på Produkter GMP product switcher. for å gå tilbake til startskjermen for utgiversenteret.

Moduler

Med moduler kan du tilpasse ulike opplevelser av publikasjonene dine. Det er ikke sikkert at alle moduler er synlige for alle brukere.

• Google Nyheter: Du kan designe, merke og tilpasse publiseringen din for Google Nyheter-appen på Android, iOS og news.google.com.
  • Administrator for leserinntekter: Gjør det lettere for lesere å abonnere på, bidra til eller bruke innholdet ditt ved bruk av Google-kontoen sin.
  • Nyheter i fokus: Fremhev problemer og hendelser via tilpassede paneler for å gjøre historiefortellingen bedre og hjelpe leserne med å holde seg oppdatert.

Flere alternativer

Du kan bruke alternativer til å klassifisere innhold og raskt finne innstillinger. Det er ikke sikkert at alle alternativer er synlige for alle brukere.

• Innholdsetiketter: Gi Google en bedre forståelse av innholdet ditt med etiketter som redaksjonelt, brukergenerert, satire eller blogg. Innholdsetiketter har ingen innvirkning på rangeringen i søkemotorer.
  • Legg til en publisering til: Legg inn en nettadresse for å konfigurere en publisering til.
  • Administrer publiseringen og organisasjonen din: Finn raskt ofte brukte innstillinger.

Ordliste

Med ordlisten nedenfor kan utgivere forstå hvordan utgiversenteret er organisert, og hva slags innhold som kan sendes inn.

• Organisasjon: En organisasjon er enheten som er vert for én eller flere publiseringer. En organisasjon kan være vert for én eller flere publikasjoner.
  • Publikasjon: Utgivere kan organisere og administrere innholdet sitt ved å opprette publiseringer.
    • Det som ble kalt «utgave» i det tidligere Producer-verktøyet eller «kilde» i det tidligere utgiversenteret, heter nå «publisering».
  • Feed: For å dele innholdet ditt med Google Nyheter kan du opprette en RSS-strøm på «Innhold»-fanen i utgiversenteret.
  • Nettplassering: For å dele innhold fra bestemte deler av nettstedet ditt, legg til en nettplassering på «Innhold»-fanen i utgiversenteret.
  • Innholdsetikett: Legg til innholdsetiketter for å varsle Google Nyheter om deler av nettstedet ditt som trenger bestemte etiketter, for eksempel «satire» eller «redaksjonelt».
    • Innholdsetiketter garanterer ikke at innholdet ditt vises på Google Nyheter.
  • Etiketter: Etiketter er et sett med forhåndsdefinerte, generelt forståtte termer som beskriver innholdet i nyhetsartiklene dine. Google Nyheter bruker dem for å klassifisere og vise innholdet ditt. Finn ut mer om hva de ulike etikettene betyr.

Dette kan du forvente fra utgiversenteret

Google Nyheter Utgiversenter er verken et forfattingssystem eller et innholdsstyringssystem (CMS). Google Nyheter Utgiversenter er heller ikke noe verktøy for å utvikle nettsteder som er optimalisert for nettlesere på datamaskiner.

Når du oppretter en del i Google Nyheter Utgiversenter, skal den ikke påvirke nettstedets rangering i søkemotorer. Google Nyheter er ikke vert for noe utgiverinnhold på det åpne nettet.

Google vurderer automatisk innhold som er publisert på nettet, for inkludering i Google Nyheter. Det er ikke nødvendig å søke. Men innhold må overholde kravene våre samt retningslinjene for innhold for å være kvalifisert.

Relaterte ressurser

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.