Bli vist i Google Nyheter

Med Google Nyheter kan du nå ut til et nytt publikum og trekke ivrige nyhetslesere til nettstedet ditt. Med Google Nyheter kan brukerne

• finne ut mer om aktuelle hendelser, verdensomspennende nyheter og variert innhold fra ulike utgivere
  • abonnere på spesifikke nyhetsleverandører og emner
  • legge til bokmerker og dele artikler
  • Tilpass innhold i «For deg»-delen.

Slik fungerer det

Ved bruk av en rekke ulike funksjoner gjør Google Nyheter det mulig for brukerne å finne ut mer om og samhandle med deg. Google Nyheter-opplevelsen omfatter fremtredende muligheter for merkevarebygging og inntektsgenerering, for eksempel annonsering og strømlinjeformet abonnementssalg, via Abonner med Google.

Du kan bruke utgiversenteret til å dele innholdet ditt med Google Nyheter ved å sende inn RSS-feeder, nettadresser eller videoer.

Selv om du ikke konfigurerer en publisering i utgiversenteret, kan Google finne nettstedet ditt gjennom den normale gjennomsøkingen vår av nettet. Hvis du ikke vil vise innholdet ditt i Google Nyheter, kan du blokkere tilgangen til innhold på nettstedene dine uten at det påvirker indekseringen og rangeringen i Google Søk.

Du trenger ikke å registrere deg via utgiversenteret for å bli vurdert i Google Nyheter-rangeringen, men det gir visse fordeler:

• Innholds- og merkevarekontroll: Design, bygg og tilpass publiseringen din i Google Nyheter.
  • Mulighet for inntektsgenerering: Utgivere kan bruke betalingsmurer i Google Nyheter via Abonner med Google.
  • Plasseringskvalifisering: Utgivere som har konfigurert og sendt inn Google Nyheter-publiseringer i utgiversenteret, er kvalifisert til å vises i Aviskiosk-delen av appen i aktuelle land og regioner.
    • Viktig: Vi garanterer ikke at publiseringen din blir inkludert i kampanjer. Algoritmene gir publiseringene som vises i Aviskiosk, et personlig preg basert på brukerinnstillinger.

Ting å tenke på

• Feeden eller nettadressen du sender inn i utgiversenteret, er ikke garantert å vises eller rangeres i Google Nyheter.
  • For at innholdet ditt skal vises på Google Nyheter, må det følge retningslinjene for Søk og Nyheter. Google kan blokkere innhold som bryter retningslinjene, når automatiserte kontroller utføres etter innsending.
  • Hvis du har et nettsted på flere språk, må du ikke automatisk videresende besøkende til andre språkversjoner. Finn ut mer om hvordan du administrerer nettsteder med flere regioner og språk.
  • La automatiske viderekoblinger fra ett domene til et annet være likt på mobil og datamaskin. Hvis for eksempel eksempel.no viderekobler til eksempel1.no på mobil, gjør den det samme på datamaskin. Hvis du har viderekoblinger som ikke er like på alle plattformer, kan det hindre både brukere og søkemotorer i å se innholdet på nettstedet ditt.

Finn ut hvordan du kan vises på andre Nyheter-plattformer.