Bedste fremgangsmåder for dine artikelsider

Der er ingen garanti for, at artiklerne på dit website vises i Google Nyheder, men de følgende forslag kan øge chancerne for, at vores crawler opdager dine artikler.

Omdirigering af webadresser

Google Nyheder kan i et vist omfang følge omdirigeringer. Du skal gøre alle sider på dit website tilgængelige via mindst ét statisk tekstlink for at sikre, at vi nemt kan få adgang til dine sider.

Gør følgende, når du bruger omdirigeringer:

• Minimer det antal omdirigeringer, der kræves for at følge et link fra én side til en anden.
  • Indstil omdirigeringstimeren til en relativ kort periode.
  • Undgå at bruge metaopdateringer i oversigten over dine sider.
  • Omdiriger til gyldige sider.
  • Sørg for, at dine omdirigeringer ikke fører tilbage til sig selv.
  • Sørg for, at alle dine omdirigeringer er gyldige og ikke tomme.
  • Hvis du omdirigerer fra én side til en anden side permanent, skal du bruge en permanent omdirigering (301).
  • Undlad at bruge &ID= som en parameter i dine webadresser.
  • Hvis du vil se, hvordan dit website crawles, skal du bruge en tekstbrowser uden cookies og navigere til dit website.
  • Sørg for, at automatiske omdirigeringer fra ét domæne til et andet foregår på samme måde på mobiler og computere. Hvis eksempel.dk f.eks. omdirigerer til eksempel1.dk på mobiler, bør det også gøre det på computere. Hvis omdirigeringerne ikke stemmer overens på alle platforme, kan dette forhindre brugere og søgemaskiner i at se indholdet på dit website.

Få flere oplysninger om webadresser, som vi ikke kan følge.

Opmærkning af strukturerede data

Du skal opdatere dine artiklers opmærkning af strukturerede data, så du sikrer, at Google har de korrekte oplysninger for dine udgivne artikler.

Vi bruger muligvis oplysningerne i nogle af følgende felter, når vi viser dit indhold i Google Nyheder:

• datepublished: Datoen og klokkeslættet, hvor artiklen først blev udgivet, i ISO 8601-format.
  • datemodified: Datoen og klokkeslættet, hvor artiklen sidst blev ændret, i ISO 8601-format.
    • Tilføj denne ejendom for at give Google mere nøjagtige datooplysninger.
  • headline: Artiklens overskrift. Overskrifter må ikke være længere end 110 tegn.
  • image: Webadressen til et billede, der følger med artiklen. Der må kun angives et markeret billede, der direkte tilhører artiklen.
  • isAccessibleForFree: Boolesk markering, som angiver, om indhold er tilgængeligt uden beregning eller er bag en betalingsvæg.
  • author.url: Et link til en side, som entydigt identificerer forfatteren af artiklen. Denne kan f.eks. være forfatterens side på sociale medier, siden Om mig eller en biografiside.

Få flere oplysninger om, hvordan du føjer strukturerede data til dine artikelsider.

Angiv en udgivelsesdato

Google Nyheder bruger en række forskellige metoder til at fastslå det klokkeslæt og den dato, der vises for en artikel. Følg retningslinjerne nedenfor for at hjælpe os med at vise den rigtige dato og det rigtige klokkeslæt:

• Vis én tydelig dato og ét tydeligt klokkeslæt: For at komme i betragtning til Google Nyheder skal artiklerne vise både en tydelig og synlig dato og et tydeligt og synligt klokkeslæt. Disse oplysninger skal ideelt vises mellem overskriften og artikelteksten.
  • Opdater ikke historier på et kunstigt grundlag: Hvis der er foretaget væsentlige ændringer i en artikel, kan det være en god idé at opdatere datoen og klokkeslættet. Det er dog i strid med vores retningslinjer at opdatere en historie på et kunstigt grundlag, når udgiveren ikke har tilføjet væsentlige oplysninger eller angivet en rimelig årsag. Det er også i strid med vores retningslinjer at oprette en ny udgave af en tidligere historie med meget små ændringer og derefter slette den gamle historie og omdirigere til den nye.
  • Brug strukturerede data: Brug felterne "dateUpdated" eller "dateModified" med den korrekte tidszone (se retningslinjer for sider med AMP og uden AMP).
  • Brug sitemapposter med udgivelsesdatoer: Hvis du har oprettet et sitemap til Google Nyheder, skal sitemapposten for denne artikel indeholde et <publication_date>-tag. Hver webadresse skal indeholde artiklens udgivelsesdato i W3C-format.
  • Gennemgå en generel vejledning i datoer: Få flere oplysninger om, hvordan Google generelt fastsætter datoer.

Undgå unøjagtige titler på artikler

Vi bruger vores crawler til at scanne dine artikelsider og finde de korrekte overskrifter til dit indhold. Følg vores bedste fremgangsmåder for at hjælpe os med at vise den korrekte titel for dit indhold:

• Placer titlen på din artikel på et fremtrædende sted over artiklens brødtekst, f.eks. i et <h1>-tag.
  • Match titlen på din artikelside (i <title>-HTML-tagget) med titlen på din artikel (i <h1> eller tilsvarende).
  • Match ankerteksten, der peger på din artikel på dine sektionssider, med titlen på din artikel/side.
  • Undgå at bruge artiklens titel eller en understreng af titlen som et aktivt hyperlink på din artikelside.
  • Undlad at medtage en dato eller et klokkeslæt i din artikeltitel.
  • Artikeltitler skal indeholde mindst 10 tegn og mellem 2 og 22 ord.
  • Undlad at medtage et foranstillet nummer i titlens ankertekst for at sikre, at artiklens titel vises korrekt på mobilenheder.

Vi kan ikke garantere, at vi viser artiklerne fra dit website, men disse forslag kan øge chancerne for, at vores crawler udtrækker de rigtige overskrifter.

Undgå manglende eller forkerte billeder

Følg de bedste fremgangsmåder nedenfor for at sikre, at Google Nyheder indekserer det korrekte primære billede, der er knyttet til din artikel:

• Brug billeder, der er relevante for historien, frem for logoer eller billedtekster.
  • Brug Schema.org- eller og:image-tags, så det billede, du vil have vist som miniature ud for din artikel, bliver identificeret, når der foretages billedcrawl.
  • Brug et billedformat, der understøttes af Google Billeder.
  • Indstil størrelsen på dine billeder til mindst 60 x 90 pixels.
  • Brug billeder, som har et rimeligt forhold mellem højde og bredde.
  • Formatér dine billeder som indlejrede.
  • Anbring dine billeder tæt på de respektive artikeloverskrifter.
  • Sørg for, at dine billeder har en velskreven billedtekst.
  • Sørg for, at en robots.txt-fil eller et metatag ikke blokerer vores adgang til dine billeder.

For at vise så mange forskellige kilder til vores brugere som muligt parrer vi nogle gange relevante billeder med artikler fra forskellige kilder. Vi kan ikke garantere, at alle dine billeder medtages, men ved at følge disse bedste fremgangsmåder øger du sandsynligheden for, at dine billeder medtages i Google Nyheder.

Løs problemer med forkerte artikeluddrag

Google Nyheder viser et lille uddrag af en artikel på vores startside og i søgeresultaterne for at give brugerne en forhåndsvisning, før de klikker på en artikel. For at fastlægge, hvilken tekst der skal medtages, læser vores crawler hver enkelt artikels kode for brødtekst i nærheden af artiklens overskrift.

Udgivere kan redigere deres artikels indhold via et sæt robots-metatags og en HTML-attribut, der tillader en maksimal tekst- eller videolængde. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer forhåndsvisning af indhold under overskrifterne.

Hvis Google Nyheder viser forkerte uddrag af dine artikler, skal du gennemgå din kildekode for følgende:

• Sørg for, at der ikke er ekstra tekst mellem artiklens titel og brødtekst i kildekoden for hver side.
  • Adskil tydeligt den tekst, der udgør artiklens forfatterbylines og datooplysninger, fra teksten i dine artiklers første sætninger.

Bloker indhold

Google Nyheder har til formål at give adgang til originalt journalistisk indhold. Med henblik på at opnå dette mål skal udgivere i Google Nyheder blokere visse typer indhold. Vi anbefaler også, at du blokerer eller gør brug af kanonisering ved andre typer indhold. Få flere oplysninger om indhold, der skal blokeres, så det ikke vises i Google Nyheder.

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.