We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Weergegeven worden op andere nieuwsinterfaces

Met Google Zoeken krijgen gebruikers een duidelijk overzicht van voorpaginanieuws, artikelen, video's en andere nieuwsitems uit de hele wereld. Google biedt de volgende manieren om gebruikers toegang te geven tot content van een uitgebreid scala aan uitgevers.

Meer informatie over hoe Google nieuws presenteert in onze producten en platforms.

Voorpaginanieuws

Voorpaginanieuws is een gedeelte dat op Google Zoeken wordt weergegeven als we vaststellen dat een zoekopdracht nieuwsgericht is. We koppelen de zoekopdracht aan relevante, hoogwaardige nieuwscontent om weer te geven. Voorpaginanieuws bevat artikelen die aan de zoekopdracht zijn gerelateerd, plus een link naar meer gerelateerde artikelen op het tabblad Nieuws. Voor deze functie wordt content automatisch geselecteerd.

Tabblad Nieuws van Google Zoeken

Als gebruikers op zoek zijn naar nieuws, filtert het tabblad Nieuws van Google Zoeken de zoekresultaten. Gebruikers krijgen content te zien die is gerelateerd aan nieuwsfeiten. Het tabblad Nieuws geeft meer artikelen weer dan een normale zoekopdracht om een bredere context te bieden.

Weergegeven worden in Voorpaginanieuws of Nieuws

Uitgevers worden automatisch in aanmerking genomen voor Voorpaginanieuws of het tabblad Nieuws van Google Zoeken. Het enige wat ze moeten doen, is content van hoge kwaliteit produceren en voldoen aan het contentbeleid van Google Nieuws.