Synas i Google Nyheter

Google Nyheter kan hjälpa dig att nå nya målgrupper och dirigera nyhetsläsare till din webbplats. Med Google Nyheter kan användarna

• upptäcka aktuella händelser, världsomspännande nyheter och varierande innehåll från olika utgivare
  • prenumerera på enskilda nyhetsleverantörer och ämnen
  • infoga bokmärken för och dela artiklar
  • anpassa innehåll i avsnittet For you (för dig).

Så fungerar det

Google Nyheter har en rad funktioner som hjälper användarna att ta reda på mer om och hålla kontakten med dig. Med Google Nyheter visas artiklarna med tydlig varumärkning och möjlighet till intäktsgenerering från bland annat reklam och effektiv prenumerationsförsäljning via Prenumerera med Google.

Du kan dela innehåll med Google Nyheter genom att skicka in RSS-flöden, webbadresser eller videor i verktyget Utgivarcenter.

Även om du inte skapar en publikation i Utgivarcenter kan Google hitta din webbplats via vår vanliga genomsökning på webben. Om du inte vill synas i Google Nyheter kan du blockera åtkomsten till innehållet på webbplatserna utan att indexeringen och rankningen på Google Sök påverkas av detta.

Du behöver inte registrera dig via Utgivarcenter för att rankas i Google Nyheter, men det ger vissa fördelar:

• Innehålls- och varumärkningskontroll: I Google Nyheter kan du utforma och anpassa publikationen utifrån ditt varumärke.
  • Möjlighet till intäktsgenerering: Utgivare kan använda betalväggar i Google Nyheter via Prenumerera med Google.
  • Placeringsbehörighet: Utgivare som har konfigurerat och skickat in publikationer för Google Nyheter i Utgivarcenter är berättigade att visas i avsnittet Tidningskiosk i appen i vissa länder och regioner.
    • Obs! Vi kan inte garantera att publikationen placeras där. Vilka publikationer som visas i Tidningskiosk avgörs på algoritmisk väg utifrån användarens inställningar.

Tänk på detta

• Det finns ingen garanti för att ett flöde eller en webbadress som du skickar in i Utgivarcenter syns eller rankas i Google Nyheter.
  • För att ditt innehåll ska visas på Google Nyheter måste det följa policyerna för Sök och Nyheter. Google kan blockera innehåll som bryter mot policyn via automatiska kontroller som görs när innehållet har skickats in.
  • Om du har en webbplats på flera språk ska du inte automatiskt omdirigera webbplatsbesökare till olika språkversioner. Läs mer om hur du hanterar webbplatser för flera regioner och språk.
  • Se till att automatiska omdirigeringar från en domän till en annan är desamma på mobila enheter som på datorer. Till exempel, om example.com omdirigerar till example1.com på mobila enheter ska den även göra det på datorer. Om omdirigeringarna inte matchar på alla plattformar kan det förhindra att innehållet på din webbplats visas för både användare och sökmotorer.

Läs mer om hur du visas på andra plattformar för Nyheter.