Vi kunngjorde nylig en oppdatering om publiseringssider. Du finner mer informasjon om dette her.

Unngå duplisering av artikler i Google Nyheter

Artikler i Google Nyheter velges ut av de automatiske systemene våre. Hvis det finnes mange versjoner av samme artikkel, kan det være vanskelig for systemene våre å identifisere den opprinnelige artikkelen. Nyhetsnettsteder kan hjelpe Google Nyheter med å finne den originale versjonen av nyhetsartikler på flere måter.

Unngå duplisering av syndikeringspartnere

Hvis du syndikerer artiklene dine til andre nyhetsnettsteder eller andre nettsteder i ditt eget nettverk, kan de legge til denne robots-metataggen i artiklene:

<meta name="Googlebot-News" content="noindex">

Denne taggen hindrer Google Nyheter i å indeksere de syndikerte versjonene av innholdet ditt.

Andre nettsteder kan legge til denne robots-metataggen i artiklene dine for å begrense syndikert innhold fra både Google Nyheter og Google Søk:

<meta name="Googlebot" content="noindex">

Denne taggen forhindrer Googles hovedbrukeragent, Googlebot, fra å indeksere innholdet ditt.

Finn ut mer om å begrense søkerobottilgang til bestemt innhold.

Tips: Hvis du vil unngå duplisering av syndikeringspartnere, anbefaler vi ikke det kanoniske linkelementet fordi syndikerte artikler ofte er svært forskjellige i total innhold fra originale artikler. I stedet bør partnere bruke metatagger til å blokkere indeksering av innholdet. Finn ut mer om det kanoniske linkelementet.

Unngå duplisering på nettstedet ditt

Hvis du publiserer den samme artikkelen på flere sider på nettstedet ditt, kan du bruke linkelementet rel="canonical". Finn ut hvordan du angir kanonikalisering.