Vi har for nylig annonceret en opdatering vedrørende udgivelsessider. Læs mere her.

Tekniske retningslinjer

Google bruger en computeralgoritme til at crawle nyhedswebsites. For at hjælpe vores system med at afgøre, hvilke af dine websider der er artikler, skal du sørge for, at dit website overholder disse tekniske retningslinjer.

Krav til websitestruktur

Google Nyheder råder udgivere til at følge retningslinjerne for websitestruktur nedenfor, så det nye indhold kan gennemgås korrekt.

Permanente sektionssider

Hvis webadresserne til dine primære nyhedssektioner ofte ændres, kan Google Nyheder muligvis ikke forstå dit website. Webadresser, der ikke er permanente, forhindrer os i at crawle nyt indhold, fordi vi ikke kan registrere de mest aktuelle webadresser, der skal crawles.

Vores automatiske webcrawler, Googlebot-nyheder, er mest effektiv, når webadresserne til dine primære nyhedssektioner ikke ændres. Googlebot-nyheder kan bedst crawle HTML-links. Den kan ikke crawle billedlinks eller links, der er indlejret i JavaScript. Sørg for, at artiklerne på dine sektionssider kun indeholder HTML-links.

Sørg også for, at den ankertekst, der henviser til en artikel på dine sektionssider, stemmer overens med titlen på din artikel og sidetitlen. Hvis disse tekniske krav udgør et problem for dig, kan det være en løsning kun at crawle sitemaps. Hvis du vil prøve at crawle dit website udelukkende via sitemaps, kan du kontakte vores team.

Tilgængeligt indhold

Vores crawler skal have adgang til dit website for at kunne medtage dit indhold i Google Nyheder. Sørg for, at de indekser, der hoster dine artikler, ikke blokeres af en robots.txt-fil, og at metatags eller overskriftsspecifikationer ikke blokerer adgangen til dine artikellinks. Google Nyheder crawler med den samme robot som Google Websøgning, Googlebot.

Krav til sprog og kodning

Det er vigtigt, at du forstår vores retningslinjer for indholdssprog og kodning på dit website.

Sprog

Google Nyheder viser ikke websites med artikler, der indeholder flere sprog i samme artikel. Vores system kan have problemer med at analysere indhold, der omfatter flere sprog, og det er derfor svært at sikre, at indholdet vises på det korrekte sprog.

Hvis dit website har sprogspecifikke sektioner, f.eks. eksempel.dk/fransk og eksempel.dk/engelsk, kan du oprette separate udgivelser for hvert sprog. Dette sikrer, at brugerne får vist indholdet på deres eget sprog. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en udgivelse.

Kodning af dit website

Du får de bedste resultater, hvis du koder dit website i UTF-8. Du kan få flere oplysninger om kodning på www.w3.org.

Krav til individuelle artikelsider

Google Nyheder stiller en række krav til individuelle artikelsider for at sikre, at det kun er dine nyhedsartikler, der crawles. Følg nedenstående vejledning for at sikre, at du overholder retningslinjerne.

Webadresser for artikler

Dine artiklers webadresser er unikke og permanente:

• Unikke webadresser: Hver side, der viser en artikels fulde tekst, skal have en unik webadresse. Vi kan ikke tilføje websites i Google Nyheder, der viser flere artikler under én webadresse, eller som ikke har links til sider, der udelukkende er dedikeret til de enkelte artikler.

• Permanente webadresser: For at sikre, at vores links til artikler fungerer, skal alle artikler på dit nyhedswebsite være knyttet til en permanent webadresse, der er unik for hver enkelt artikel. Vi kan f.eks. ikke crawle siden www.ditwebsite.dk/nyheder1.html, hvis den viser en ny historie hver dag.

Vigtigt! Undlad at udgive artikler igen under en ny webadresse.

Hvis en artikel udgives igen på et senere tidspunkt, ændres webadressen ikke. Hvis en artikel f.eks. oprindeligt blev udgivet under www.eksempel.dk/nyheder1.html, udgives den ikke under www.eksempel.dk/nyheder2.html, hvis du udgiver den igen. Hvis dit webadressemønster ændres i forbindelse med udskiftning af domæne eller indholdsstyringssystem, kan du sende os dine regler for udskiftning af mønster. Vi kan hjælpe dig med disse mønsterændringer.

Retningslinjer for sidelayout

Sørg for, at vores artikeloverskrifter og udgivelsestider nemt kan identificeres af vores automatiske crawler. Siderne i dine artikler skal bruge HTML-format, og brødteksten skal ikke være indlejret i JavaScript.

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.