Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Rankning på Google Nyheter

I princip påverkas inte webbplatsens rankning i sökmotorer om du skickar in ditt innehåll via flöden eller innehållsetiketter i Utgivarcenter. Hur webbplatsen rankas på Google Nyheter eller i någon annan sökmotor från Google påverkas inte av om webbplatsen deltar i annonsprogram som AdSense.

Google Nyheter vill gärna främja originell journalistik och erbjuda användarna flera olika perspektiv. Google Nyheter ändrar inte hur en webbplats visas i sökresultaten eller hur den rankas mot betalning.

Rankningen på Google Nyheter avgörs på algoritmisk väg utifrån flera olika faktorer:

• Innehållets relevans
  • Prominens
  • Auktoritet
  • Aktualitet
  • Läge
  • Språk

Rankningen på fliken För dig bestäms också av följande faktorer:

• Intressen
  • Användbarhet
  • Vilka ämnen eller utgivare som användaren föredrar

Läs mer om hur artiklar på Google Nyheter väljs ut och vad du kan göra för att de artiklar du är intresserad av ska visas på Google Nyheter.

Du kan förbättra webbplatsens placering genom att anpassa den för Google. Läs mer om hur Google rankar sidor i Sök.

Vårt team hjälper dig gärna med tekniska problem med Google Nyheter, men det finns inte mycket vi kan säga om rankning. Vi hoppas att du har förståelse för detta.