We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Content verwijderen uit Google Nieuws

Uitgevers en site-eigenaren kunnen content met onjuiste informatie of verbroken links verwijderen. Dit probleem komt voor als bronnen onbewust content publiceren met fouten of als de computeralgoritmen van Google Nieuws een fout bevatten.

Content verwijderen uit Google Nieuws

1. Verwijder de content uit je site en publiceer deze opnieuw.

Tip: Als jij de content niet hebt gepubliceerd, neem je rechtstreeks contact op met de uitgever om de content van die site te laten verwijderen en vraag je de uitgever contact op te nemen met ons team.

Configureer een robots.txt-vermelding om Google Nieuws deze content niet langer te laten crawlen.

Als je content volledig wilt verwijderen uit Google Zoeken, kun je meer lezen over hoe je informatie van Google kunt verwijderen.

Belangrijk: Nadat een artikel is verwijderd, kunnen we een artikel met dezelfde URL niet meer crawlen.

Een probleem melden

Laat het ons weten als er nog steeds onjuiste content wordt weergegeven op Google Nieuws. Verstrek zo veel mogelijk details over het probleem met betrekking tot de content, zoals de exacte kop die wordt weergegeven in Google Nieuws

Het verwijderingsproces kan enkele dagen duren. De tijdlijn voor het verwijderen van content varieert afhankelijk van het verwijderingstype en de ernst van het probleem.

Opmerking voor Google Nieuws-lezers:

• Als je content vindt in Google Nieuws die aanstootgevend of onjuist is, neem je contact met ons op

• Als je niet de eigenaar bent van een site die is opgenomen in de index van Google Nieuws en je vindt dat je auteursrechten worden geschonden door content die in Google Nieuws wordt weergegeven, lees je ons beleid over vermeende auteursrechtschending

• Als je vindt dat je andere wettelijke rechten worden geschonden, dien je een melding in

Als je de weergegeven content wilt aanpassen, vind je hier meer informatie over het personaliseren van je nieuwsinstellingen