Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Mitä tunnisteet tarkoittavat?

Tunnisteet ovat ennalta määritettyjä termejä, jotka kuvaavat uutissivuston eri osien sisältöä ja auttavat Googlea sen luokittelussa. Haluamme tarjota käyttäjille hyödyllisiä tapoja, joilla he voivat päästä tarvitsemiinsa tietoihin, vaikka sisällön luominen muuttuu nopeasti koko maailmassa.

Joskus tunnisteita lisätään julkaisijan Julkaisijakeskuksessa valitsemien tagien tai HTML-merkintöjen tagien perusteella. Google saattaa myös lisätä tunnisteita algoritmeilla, jos järjestelmämme määrittävät jonkin tietyn tunnistetyypin sopivan sisältöösi.

Tärkeää: Jos tietty tunniste ei mielestäsi sovi sivustollesi, ota yhteyttä Google Uutisten tiimiin. Lisäämme uusia tunnisteita jatkuvasti auttaaksemme käyttäjiä ymmärtämään ja valitsemaan haluamaansa sisältöä. Tunnisteet, joita ei ole mainittu tässä artikkelissa, lisätään algoritmeilla.

Milloin tunnisteita lisätään

Kun katselet Julkaisijakeskuksessa tietoja, joita meillä on julkaisustasi, valitse kaikki sivustosi tai sen osien sisältöön liittyvät tunnisteet.

Voit lisätä tunnisteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

• Lisää verkkotunnustason tunnisteita, jos ne liittyvät kaikkeen julkaisemaasi sisältöön. Esimerkiksi theonion.com merkitsee koko verkkotunnuksen satiiriksi.
  • Jos haluat osoittaa sivustosi Mielipide‑ tai Satiiri-osiot, lisää tunnisteet osiotasolla. Esimerkiksi pennlive.com/opinion lisää Mielipide-tunnisteen vain kyseiseen pennlive.com-sivuston osioon.
  • Voit lisätä useita tunnisteita yhteen osioon lisäämällä osion useaan kertaan.

Tunnistetyypit

Tärkeää: Nämä tunnisteet ovat ehdotuksia, joiden avulla Google voi luokitella sisältöäsi paremmin. Jos ne eivät algoritmiemme mukaan ole osuvia, ne eivät välttämättä näy sisältösi yhteydessä uutisalustoilla.

Esimerkkejä tunnistetyypeistä:

Mielipide
Jos julkaisija on ilmoittanut verkkotunnuksensa tai sivustonsa osion URL-osoitteen mielipiteiksi, julkaisun nimen vieressä Google Uutisissa voi näkyä Mielipide-tunniste. Jos kaikki sisältösi on mielipiteitä, lisää tämä tunniste verkkotunnustasolle. Voit lisätä tunnisteen myös sivustosi tietyn osion URL-osoitteeseen.
Satiiri

Jos julkaisija on ilmoittanut sisältönsä olevan satiiria, julkaisun nimen vieressä Google Uutisissa voi näkyä Satiiri-tunniste. Jos julkaiset lähinnä satiirisisältöä, lisää tämä tunniste verkkotunnustasolle. Voit lisätä tunnisteen myös sivustosi tietyn osion URL-osoitteeseen.

Käyttäjän luoma

Jos julkaisija on ilmoittanut sisältönsä kuuluvan tähän tunnisteeseen, julkaisun nimen vieressä Google Uutisissa voi näkyä Käyttäjän luoma. Jos julkaiset lähinnä käyttäjien luomaa uutisarvoista sisältöä, joka on jo läpäissyt sivustosi virallisen arvioinnin, lisää julkaisuusi tämä tunniste. Voit lisätä tunnisteen myös sivustosi tietyn osion URL-osoitteeseen.

Lehdistötiedote

Jos julkaisija on ilmoittanut sisältönsä kuuluvan tähän tunnisteeseen, julkaisun nimen vieressä Google Uutisissa voi näkyä Lehdistötiedote. Jos julkaiset sivustollasi tai verkkotunnuksellasi (esim. www.kodak.com/lk/en/corp/press_center) lähinnä lehdistötiedotteita, lisää verkkotunnukseesi tämä tunniste. Voit lisätä tunnisteen myös sivustosi tietyn osion URL-osoitteeseen.

Blogi

Jos julkaisija on ilmoittanut sisältönsä olevan blogi, julkaisun nimen vieressä Google Uutisissa voi näkyä Blogi-tunniste. Jos julkaiset lähinnä uutisarvoista blogisisältöä, lisää verkkotunnukseesi tämä tunniste. Voit lisätä tunnisteen myös sivustosi tietyn osion URL-osoitteeseen.

Tunnisteiden lisääminen ja ylläpito

Jotta Google voi tunnistaa tuottamasi sisällön tyypin, voit yhdistää nämä tunnisteet sisältötunnisteisiisi joko verkkotunnus- tai osiotasolla. Lue lisää sisältötunnisteiden ylläpitämisestä.

Tunnistetta ei voi poistaa sisältötunnisteesta. Jos haluat poistaa tunnisteen, sinun täytyy poistaa siihen liittyvä sisältötunniste. Lue lisää sisältötunnisteiden poistamisesta.

Faktantarkistus

Tämä tunniste koskee faktantarkistussisältöä sisältäviä juttuja, jotka julkaistaan schema.orgin ClaimReview-merkinnällä, muun muassa koottuja juttuja, joissa on useita faktantarkistusanalyyseja. Google Uutiset voi lisätä tämän tunnisteen, jos julkaiset faktantarkistussisältöä sisältäviä juttuja. Faktantarkistus-merkinnän avulla käyttäjät löytävät pääuutisten faktantarkistussisällön.

Näiden faktantarkistuskriteerien perusteella voit tarkistaa, tulisiko sinun käyttää tätä tagia artikkelissasi:

• Väitteet ja tarkistukset ovat erillisiä, käsiteltävissä ja helposti löydettävissä artikkelien tekstistä. Lukijoiden on voitava ymmärtää, mitä tarkistettiin ja mikä oli lopputulos.
  • Analyysin lähteiden, lainausmenetelmien ja ensisijaisten lähdeviittausten on oltava jäljitettävissä ja avoimia.
  • Artikkelin otsikosta on käytävä ilmi se, että väitteen tarkistus on käynnissä, johtopäätökset tai ainakin se, että artikkeli koostuu faktantarkistussisällöstä.
  • Sivuilla, joilla on faktantarkistussisältöä, on oltava useita merkittyjä faktantarkistusartikkeleita.

Jos löydämme sivustoja, jotka eivät noudata ClaimReview-merkinnän ehtoja, voimme ohittaa sivuston merkinnän tai poistaa sivuston Google Uutisista.

Lue lisää merkintöjen käytöstä Google-kehittäjien faktantarkistussivulta.