Què significa cada etiqueta

Les etiquetes són un conjunt de termes predefinits que descriuen el contingut de diferents parts del vostre lloc web de notícies i serveixen com a suggeriments a Google per classificar el contingut. Volem oferir als usuaris maneres útils d'accedir a la informació que necessiten malgrat els canvis ràpids en la creació de contingut a tot el món.

De vegades, els editors són els que s'encarreguen d'aplicar les etiquetes seleccionant les més adequades del Centre d'editors o mitjançant l'etiquetatge HTML. És possible que Google opti per aplicar etiquetes de manera algorítmica si els nostres sistemes determinen que el vostre contingut compleix els requisits per a un tipus d'etiqueta concret.

Important: si considereu que una etiqueta en concret no s'aplica al vostre lloc web, poseu-vos en contacte amb l'equip de Google Notícies. Afegim etiquetes noves constantment per ajudar els usuaris a entendre i seleccionar el contingut que volen llegir. Les etiquetes que no figuren en aquest article s'apliquen de manera algorítmica.

Quan cal aplicar les etiquetes

Quan consulteu el registre de la publicació al Centre d'editors, seleccioneu totes les etiquetes que s'apliquin al contingut del vostre lloc web o a algunes parts.

Podeu aplicar les etiquetes de maneres diferents:

• Afegiu les etiquetes al nivell de domini si s'apliquen a tot el contingut que publiqueu. Per exemple, theonion.com etiquetaria tot el domini com a sàtira.
  • Per indicar les seccions "Opinió" o "Sàtira", apliqueu les etiquetes al nivell de secció. Per exemple, pennlive.com/opinion només etiquetaria aquesta secció dins de pennlive.com com a opinió.
  • Per afegir diverses etiquetes a una sola secció, afegiu-la diverses vegades.

Tipus d'etiquetes

Important: aquestes etiquetes són suggeriments que ajuden Google a classificar millor el vostre contingut. Si els nostres algoritmes consideren que no són rellevants, és possible que no es mostrin amb el vostre contingut a les plataformes de notícies.

A continuació, teniu alguns exemples de tipus d'etiquetes:

Opinió
A Google Notícies, pot ser que l'etiqueta "Opinió" es mostri al costat de les publicacions dels editors que hagin identificat el seu domini o l'URL d'una secció del seu lloc web amb aquesta etiqueta. Apliqueu aquesta etiqueta al nivell de domini si tot el vostre contingut és d'opinió. També podeu aplicar aquesta etiqueta a un URL de secció concret del lloc web.
Sàtira

A Google Notícies, pot ser que l'etiqueta "Sàtira" es mostri al costat de les publicacions dels editors que s'hagin identificat amb aquesta etiqueta. Apliqueu aquesta etiqueta al nivell de domini si publiqueu principalment contingut satíric. També podeu aplicar aquesta etiqueta a un URL de secció concret del lloc web.

Generat per l'usuari

A Google Notícies, pot ser que l'etiqueta "Generat per l'usuari" es mostri al costat de les publicacions dels editors que s'hagin identificat amb aquesta etiqueta. Apliqueu aquesta etiqueta a la publicació si publiqueu principalment contingut generat per usuaris que sigui d'interès i que ja hagi passat per un procés de revisió editorial formal al lloc web. També podeu aplicar aquesta etiqueta a un URL de secció concret del lloc web.

Comunicat de premsa

A Google Notícies, pot ser que l'etiqueta "Comunicat de premsa" es mostri al costat de les publicacions dels editors que s'hagin identificat amb aquesta etiqueta. Si publiqueu principalment comunicats de premsa al vostre lloc web o en un domini (p. ex., www.kodak.com/lk/en/corp/press_center), apliqueu aquesta etiqueta al vostre domini. També podeu aplicar aquesta etiqueta a un URL de secció concret del lloc web.

Blog

A Google Notícies, pot ser que l'etiqueta "Blog" es mostri al costat de les publicacions dels editors que s'hagin identificat amb aquesta etiqueta. Si publiqueu principalment blogs d'interès, apliqueu aquesta etiqueta al vostre domini. També podeu aplicar aquesta etiqueta a un URL de secció concret del lloc web.

Afegir i gestionar etiquetes

Per ajudar Google a identificar el tipus de contingut que produïu, podeu associar aquestes etiquetes a les vostres etiquetes de contingut, ja sigui al nivell de domini o secció. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les etiquetes de contingut.

Una etiqueta no es pot suprimir d'una etiqueta de contingut. Si voleu fer-ho, heu de suprimir l'etiqueta de contingut a la qual està associada. Obteniu més informació sobre com podeu suprimir etiquetes de contingut.

Verificació de dades

Aquesta etiqueta s'aplica a notícies publicades amb contingut de verificació de dades indicat per l'etiquetatge ClaimReview de schema.org, com ara resums que contenen diverses anàlisis de verificació de dades en un sol article. És possible que Google Notícies apliqui aquesta etiqueta al vostre contingut si heu publicat notícies amb contingut de verificació de dades. L'etiqueta "Verificació de dades" ajuda els usuaris a trobar contingut de verificació de dades en notícies importants.

Per determinar si heu d'utilitzar aquesta etiqueta en un article, seguiu aquests criteris de verificació de dades:

• Les diferents reclamacions i comprovacions dutes a terme s'han de poder identificar fàcilment al cos de l'article. Els lectors han de poder entendre què s'ha verificat i a quines conclusions s'ha arribat.
  • Les anàlisis han de basar-se en fonts i mètodes identificables i transparents, i han d'incloure citacions i referències a les fonts principals.
  • Els títols dels articles han d'indicar que s'està revisant una reclamació, l'estat de les conclusions a què s'ha arribat o, simplement, que l'article inclou contingut amb verificació de dades.
  • Els llocs web amb contingut de verificació de dades han de tenir diversos articles de verificació de dades etiquetats.

Si trobem llocs web que no compleixen aquests criteris per a l'etiquetatge ClaimReview, pot ser que n'ignorem l'etiquetatge o que els suprimim de Google Notícies.

Per obtenir més informació sobre l'ús de l'etiquetatge, visiteu la pàgina de verificació de dades de Google Developers.