Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Översikt över Utgivarcenter

Utgivarcenter är ett gränssnitt som hjälper utgivare att skicka in och hantera innehåll i Google Nyheter samt konfigurera lösningar för intäktsgenerering via Läsarintäktshanterare.

Öppna Utgivarcenter

Funktioner

Du kan anpassa publikationen med hjälp av några grundläggande funktioner:

• Allmänt: Det här kan du lägga till:
    • Grundläggande information om din publikation
    • Information om var publikationens huvudkontor finns
    • Verifiering av egendomens webbadresser
    • Kontaktuppgifter till publikationen
  • Visuella format: Lägg till visuella element som identifierar publikationen, som logotyper och teckensnitt.

Byta mellan publikationer och organisationer

Om du har fler än en publikation eller organisation inställd i Utgivarcenter kan du byta mellan dem med publikations- och organisationsväljarna.

Inställningar

Du kan ändra dina publikationsinställningar.

1. Öppna Utgivarcenter på datorn.
  2. Klicka på publikationsväljaren följt av Inställningar Settings uppe till höger.

Publikationsinställningarna har tre flikar:

• Publikationsinställningar: Hantera grundläggande information och visuella format för din publikation.
  • Organisationsinställningar: Skapa, radera och definiera organisationens inställningar.
  • Användarbehörigheter: Hantera användaråtkomst för organisationen eller de publikationer du skickat in.

Tips: Du kommer också åt dessa inställningar från startskärmen i Utgivarcenter. Under Fler alternativ klickar du på Hantera din publikation och organisation följt av Ändra publikationens inställningar.

Byta mellan produkter

Om fler än en produkt är aktiv för din publikation kan du byta mellan produkter genom att klicka på Produkter GMP product switcher.. Du kan till exempel byta mellan Google Nyheter och Utvalt i Google Nyheter. Du kan när som helst återvända till startskärmen för Utgivarcenter genom att klicka på Produkter GMP product switcher..

Moduler

Med modulerna anpassas olika kontaktytor för publikationerna. Alla moduler kanske inte är synliga för alla användare.

• Google Nyheter: Utforma, sätt ditt varumärke på och anpassa publikationen för Google Nyheter-appen på Android, iOS och news.google.com.
  • Läsarintäktshanterare:  Gör det enklare för läsare att prenumerera på, bidra till eller engagera med ditt innehåll via Google-kontot.
  • Utvalt i Nyheter: Hjälp läsarna att hålla sig informerade genom att lyfta fram frågor och händelser via anpassade paneler.

Fler alternativ

Alternativen hjälper dig att klassificera ditt innehåll och hitta inställningar snabbt. Alla alternativ kanske inte är synliga för alla användare.

• Innehållsetiketter: Hjälp Google att bättre förstå vad ditt innehåll är med etiketter som debatt, användargenererat innehåll, satir eller blogginnehåll. Innehållsetiketter påverkar inte rankningen i sökmotorer.
  • Lägg till ytterligare en publikation: Ange en webbadress för att ställa in en ytterligare publikation.
  • Hantera din publikation och din organisation: Hitta vanliga inställningar snabbt.

Ordlista

Med hjälp av termerna nedan kan utgivare förstå hur Utgivarcenter är organiserat och vilka innehållstyper som kan skickas in.

• Organisation: En organisation är den enhet som är värd för dina publikationer. En organisation kan vara värd för en eller flera publikationer.
  • Publikation: Utgivare kan organisera och hantera sitt innehåll genom att skapa publikationer.
    • Det som kallades Utgåva i det äldre verktyget Nyhetsskaparen eller Källa i gamla Utgivarcenter kallas numera Publikation.
  • Flöde: Du kan dela innehåll med Google Nyheter genom att lägga till ett RSS-flöde på fliken Innehåll i Utgivarcenter.
  • Webbplatsavsnitt: Om du vill dela innehåll från vissa delar av webbplatsen lägger du till ett webbplatsavsnitt på fliken Innehåll i Utgivarcenter.
  • Innehållsetikett: Lägg till innehållsetiketter som talar om för Google Nyheter att en del av din webbplats ska ha en viss etikett, t.ex. satir eller debatt.
    • Innehållsetiketter garanterar inte att ditt innehåll kommer att visas i Google Nyheter.
  • Etiketter: Etiketterna är en uppsättning fördefinierade allmänna termer som anger vad dina nyhetsartiklar innehåller. De hjälper Google Nyheter att klassificera och visa ditt innehåll. Läs mer om vad de olika etiketterna betyder.

Det här kan du inte förvänta dig av Utgivarcenter

Google Nyheter Utgivarcenter är inte ett system för innehållsgenerering eller innehållshantering (CMS). Google Nyheter Utgivarcenter är heller inte ett verktyg för att publicera webbplatser online som är optimerade för datorwebbläsare.

När du skapar ett avsnitt i Utgivarcenter bör det inte påverka webbplatsens rankning i sökmotorer. Google Nyheter är inte värd för något utgivarinnehåll på den öppna webben.

Google väljer automatiskt innehåll som publicerats på webben och inkluderar det på Google Nyheter. Du behöver inte ansöka. Däremot visas bara innehåll som följer våra övergripande krav och innehållspolicyer.

Relaterade resurser

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.