Overzicht van het Uitgeverscentrum

Het Uitgeverscentrum is een interface waarmee uitgevers hun content in Google News kunnen indienen en beheren, en oplossingen voor inkomsten generen kunnen configureren via Reader Revenue Manager.

Ga naar het Uitgeverscentrum

Functionaliteit

Je kunt een aantal basisfuncties gebruiken om je publicatie aan te passen:

• Algemeen: Wat je kunt toevoegen:
    • Basisinformatie over je publicatie
    • Gegevens over de locatie van het hoofdkantoor van je publicatie
    • Verificatie van URL's van websiteproperty's
    • De contactgegevens van de publicatie
  • Visuele stijlen: Voeg visuele elementen toe die je publicatie herkenbaar maken, zoals logo's en lettertypen.

Tussen publicaties en organisaties schakelen

Als je meer dan één publicatie of organisatie hebt ingesteld in het Uitgeverscentrum, kun je daartussen schakelen met de publicatie- en organisatiekiezers.

Instellingen

Je kunt je publicatie-instellingen wijzigen.

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Klik rechtsboven op de publicatiekiezer en dan Instellingen Settings.

Er zijn 3 tabbladen in de publicatie-instellingen:

• Publicatie-instellingen: Beheer basisinformatie en de visuele stijlen van je publicatie.
  • Organisatie-instellingen: Maak, verwijder of definieer de instellingen voor je organisatie.
  • Gebruikersrechten: Beheer gebruikerstoegang voor je organisatie of je ingediende publicaties.

Tip: Je hebt ook toegang tot deze instellingen via het startscherm van het Uitgeverscentrum. Onder Meer opties klik je op Je publicatie en organisatie beheren en dan Publicatie-instellingen aanpassen.

Schakelen tussen producten

Als er meer dan één product actief is op je publicatie, kun je tussen producten wisselen door te klikken op Producten GMP product switcher.. Je kunt bijvoorbeeld schakelen tussen Google Nieuws en Google Nieuws Showcase. Als je wilt teruggaan naar het beginscherm van het Uitgeverscentrum, klik je ook op Producten GMP product switcher..

Modules

Je kunt verschillende functionaliteiten van je publicaties aanpassen met modules. Sommige modules kunnen voor sommige gebruikers niet zichtbaar zijn.

• Google Nieuws: Ontwerp je publicatie, voeg je merk toe en personaliseer het voor de Google Nieuws-app op Android, iOS en news.google.com.
  • Reader Revenue Manager:  Maak het makkelijker voor lezers om zich via hun Google-account te abonneren, bij te dragen of zich met je content bezig te houden.
  • Google Nieuws Showcase: Verbeter je storytelling en houd lezers op de hoogte door onderwerpen en gebeurtenissen te markeren met aangepaste deelvensters.

Meer opties

Met opties kun je je content classificeren en snel instellingen vinden. Sommige opties kunnen voor sommige gebruikers niet zichtbaar zijn.

• Contentlabels: Help Google je content beter te begrijpen met labels zoals opinie, gebruikerscontent, satire of blog. Contentlabels hebben geen invloed op je positie.
  • Nog een publicatie toevoegen: Voer een URL in om een andere publicatie aan te maken.
  • Je publicatie en organisatie beheren: Vind eenvoudig veelgebruikte instellingen.

Verklarende woordenlijst

De onderstaande termen helpen uitgevers begrijpen hoe het Uitgeverscentrum is ingedeeld en welke contenttypen kunnen worden ingediend.

• Organisatie: Een organisatie is de entiteit die je publicaties host. Een organisatie kan een of meer publicaties hosten.
  • Publicatie: Uitgevers kunnen hun content indelen en beheren door verschillende publicaties te maken.
    • Wat Editie in de voormalige Producer-tool werd genoemd of Bron in het oude Uitgeverscentrum, heet nu een publicatie.
  • Feed: Als je content wilt delen met Google Nieuws, kun je een RSS-feed toevoegen op het tabblad Content van het Uitgeverscentrum.
  • Weblocatie: Als je content van specifieke gedeelten van je site wilt delen, voeg je een weblocatie toe op het tabblad Content van het Uitgeverscentrum.
  • Contentlabel: Voeg contentlabels toe om Google Nieuws te laten weten welk gedeelte van je site een bepaald label moet krijgen, zoals satire of opinie.
    • Contentlabels zijn geen garantie dat je content in Google Nieuws verschijnt.
  • Labels: Labels zijn een reeks vooraf gedefinieerde termen die voor iedereen duidelijk zijn en die de content van je nieuwsartikelen beschrijven. Ze helpen Google Nieuws om je content te classificeren en weer te geven. Meer informatie over wat de labels betekenen.

Wat je niet kunt verwachten van het Uitgeverscentrum

Het Uitgeverscentrum van Google Nieuws is geen ontwerp- of contentmanagementsysteem (CMS). Het Uitgeverscentrum van Google Nieuws is ook geen tool om online websites te maken die geoptimaliseerd zijn voor webbrowsers voor desktops.

Als je een sectie in het Uitgeverscentrum maakt, heeft dit in principe geen effect op de positie van de zoekresultaten van de zoekmachine op je site. Google Nieuws host geen content van uitgevers openbaar op het web.

Google overweegt automatisch alle content op het web voor opname in Google Nieuws. Je hoeft je hier niet voor aan te melden. Content komt echter alleen in aanmerking als deze voldoet aan onze algemene eisen en contentbeleid.

Gerelateerde bronnen

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.