Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Hantera åtkomsten till innehållet

Du kan begränsa åtkomsten till avsnitten i dina publikationer på Google Nyheter till vissa personer, till exempel auktoriserade testare, för att se till att endast utvalda användare i din organisation kan komma åt innehållet och inställningarna.

Konfigurera en åtkomstgrupp

1. Logga in på Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Välj Google Nyheter följt av Redigera.
  4. Klicka på Innehållsinställningar i navigeringsmenyn.
  5. Klicka på Ny åtkomstgrupp under Åtkomstgrupper.
  6. Ge åtkomstgruppen ett namn.
  7. Klicka på Lägg till användare.
  8. Ange användarens e-postadress.
  9. När du har lagt till alla e-postadresser klickar du på Lägg till.

Viktigt! E-postadresserna måste vara kopplade till ett Google-konto.

Ge användarna i din organisation åtkomst

När du har skapat åtkomstgrupper kan de tilldelas dina avsnitt. Så här väljer du specifika åtkomstnivåer för användarna i organisationen:

1. Logga in på Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Välj Google Nyheter följt av Redigera.
  4. Klicka på Innehållsinställningar i navigeringsmenyn.
  5. Välj det avsnitt som du vill ge åtkomst till.
  6. Klicka på Mer Mer följt av Redigera.
  7. Klicka på pilen för rullgardinsmenyn Nedåtpil under Visningsåtkomst.
  8. Klicka på Spara.