Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Blockera åtkomst till innehåll på din webbplats

I den här artikeln kan du läsa om hur du blockerar åtkomst till innehåll på din webbplats.

En del av det innehåll som du publicerar kanske inte är relevant för Google Nyheter. Om du vill begränsa Googles åtkomst till visst innehåll blockerar du åtkomsten för Googles sökrobotar Googlebot och Googlebot-News.

Skapa en robots.txt-fil

Med en robots.txt-fil kontrollerar du vilka delar av webbplatsen som kan visas på Google Sök och Google Nyheter. Läs mer om robots.txt-filer.

Du kan blockera åtkomst på följande sätt:

• För att förhindra att webbplatsen visas på Google Nyheter blockerar du åtkomsten för Googlebot-News med hjälp av en robots.txt-fil.

• Om du vill förhindra att webbplatsen visas på Google Nyheter och Google Sök blockerar du åtkomsten för Googlebot med hjälp av en robots.txt-fil.

Ge vår sökrobot åtkomst till robots.txt-filen så att vi vet om du har angett att vissa kategorier av webbplatsen inte ska genomsökas.

Skapa en metatagg

Du kan lägga till metataggar på en HTML-sida. Med hjälp av metataggar kan du ange vilka begränsningar som gäller för sökmotorer när sidor visas i sökresultat. Läs mer om hur du blockerar sökindexering med metataggar.

Här är några vanliga metataggar som du kan lägga till på HTML-sidor för att göra följande:

• Om du vill förhindra att vissa artiklar på din webbplats visas på Google Nyheter blockerar du åtkomsten för Googlebot-News med hjälp av metataggen <meta name="Googlebot-News" content="noindex, nofollow">.

• Om du vill förhindra att vissa artiklar på webbplatsen visas på Google Nyheter och Google Sök blockerar du åtkomst för Googlebot med hjälp av metataggen <meta name="googlebot" content="noindex, nofollow">

• Om du vill förhindra att vissa artiklar på webbplatsen indexeras av alla robotar använder du metataggen <meta name="robots" content="noindex, nofollow">

• Om du vill förhindra att robotar genomsöker bilder i en viss artikel använder du metataggen <meta name="robots" content="noimageindex">

• Om du vill informera oss om att en artikel ska tas bort från Googles index efter en viss tid använder du metataggen <meta name="googlebot" content="unavailable_after: 25-Aug-2011 15:00:00 EST">

• Ange tid och datum i formatet RFC 850. Metataggen behandlas som en begäran om borttagning. Det tar ungefär en dag efter borttagningsdatumet innan sidan försvinner från sökresultaten. Om taggen ska fungera korrekt måste den dock ingå i artikeln första gången den genomsöks.

• Det finns andra alternativ för att begränsa det innehåll som visas i sökresultat. Läs mer i dokumentationen för utvecklare.

Specifikationer för HTTP-rubrik

Du kan även ange anvisningar för sökrobotar i HTTP-rubriken. Läs mer om specifikationer för HTTP-rubriker här.

Obs! Google använder den mest begränsade tolkningen av botens val.