Vi har for nylig annonceret en opdatering vedrørende udgivelsessider. Læs mere her.

Bloker adgang til indhold på dit website

Denne artikel forklarer, hvordan du blokerer adgangen til indhold på dit website.

Noget af det indhold, du udgiver, er muligvis ikke relevant at vise i Google Nyheder. Du kan begrænse Googles adgang til bestemt indhold ved at blokere adgangen for Googles robotcrawlere, Googlebot og Googlebot-nyheder.

Opret en robots.txt-fil

Brug en robots.txt-fil til detaljeret styring af, hvilke dele af dit website der kan vises i Google Søgning og Google Nyheder. Få flere oplysninger om robots.txt-filer.

Du kan blokere adgangen på følgende måder:

• Hvis du vil forhindre, at dit website vises i Google Nyheder, skal du blokere adgangen for Googlebot-nyheder ved hjælp af en robots.txt-fil.

• Hvis du vil forhindre, at dit website vises i Google Nyheder og Google Søgning, skal du blokere adgangen for Googlebot ved hjælp af en robots.txt-fil.

Du skal give vores crawler adgang til din robots.txt-fil, så vi kan se, om du har angivet bestemte sektioner af dit website, som du ikke vil have crawlet.

Opret et metatag

Du kan føje metatags til en HTML-side. Disse metatags fortæller søgemaskiner, hvilke begrænsninger der skal anvendes, når sider vises i søgeresultaterne. Få flere oplysninger om, hvordan du blokerer søgeindeksering med metatags.

Her er nogle almindelige metatags, som du kan føje til dine HTML-sider for at gøre følgende:

• Du kan forhindre, at bestemte artikler på dit website vises i Google Nyheder, ved at blokere adgangen for Googlebot-nyheder ved hjælp af følgende metatag: <meta name="Googlebot-News" content="noindex, nofollow">.

• Du kan forhindre, at bestemte artikler på dit website vises i Google Nyheder og Google Søgning, ved at blokere adgangen for Googlebot ved hjælp af følgende metatag: <meta name="googlebot" content="noindex, nofollow">.

• Du kan forhindre alle robotter i at indeksere bestemte artikler på dit website ved at bruge følgende metatag: <meta name="robots" content="noindex, nofollow">.

• Du kan forhindre robotter i at crawle billeder i en bestemt artikel ved at bruge følgende metatag: <meta name="robots" content="noimageindex">.

• Du kan give os besked om, at en artikel skal fjernes fra Google-indekset på et bestemt tidspunkt, ved at bruge følgende metatag: <meta name="googlebot" content="unavailable_after: 25-Aug-2011 15:00:00 EST">.

• Angiv klokkeslæt og dato i RFC 850-format. Dette metatag behandles som en anmodning om fjernelse. Der går ca. en dag efter datoen for fjernelse, før siden forsvinder fra søgeresultaterne. Tagget skal dog indgå i din artikel, når den crawles første gang, for at fungere korrekt.

• Der er andre muligheder for at begrænse det indhold, der vises i et søgeresultat. Få flere oplysninger i udviklerdokumentationen.

Specifikationer for HTTP-headere

Du kan også angive instruktioner til robotter i HTTP-svarheaderen. Læs mere om specifikationer i HTTP-headere.

Vigtigt! Google følger den mest restriktive fortolkning af din bots valg.