Grote wijzigingen in je publicatie testen

Je kunt een bestaande contentsectie gebruiken of een nieuwe maken om grote wijzigingen in je publicatie te testen. Met een testsectie kun je een voorbeeld bekijken en er op dezelfde manier op reageren als lezers. Je kunt instellen dat deze sectie alleen zichtbaar is voor de beheerders van de publicatie, zodat de gebruikerservaring niet wordt verstoord.

Grote wijzigingen testen

1. Open Dit nu doen in het Uitgeverscentrum.

2. Maak een contentsectie met een feed of weblocatie.

3. Ga naar het tabblad Controleren en publiceren.

4. Volg je publicatie.

5. Installeer de Google Nieuws-app voor Android of iOS op je Android- of iOS-apparaat.

6. Log in bij de Google Nieuws-app met dezelfde gegevens die je hebt gebruikt om de publicatie te maken.

7. Open Google Nieuws.

8. Tik op Favorieten en dan Bronnen om je publicatie te vinden.

9. Als je je sectie niet kunt vinden, zet je Ontwikkelaarsmodus aan op je apparaat.

Belangrijk: Als je publicatie niet synchroniseert met Google Nieuws als je op Menu Meer tikt, tik je op Vernieuwen.

Dit nu doen in het Uitgeverscentrum

Als je tevreden bent met je testsectie, kun je de procedure voor de publicatie en distributie van deze content naar je lezers starten.

De ontwikkelaarsmodus aanzetten op je apparaat

Belangrijk: De Google Nieuws-app werkt veel langzamer in de ontwikkelaarsmodus. Na 4 uur deactiveert automatisch de Ontwikkelaarsmodus.

Als je wijzigingen in je publicatie wilt testen, zoals css-overschrijvingen, advertentie-implementaties, niet-gepubliceerde publicaties of secties voor beheerders, kun je de ontwikkelaarsmodus aanzetten op je Android-telefoon of -tablet.

De ontwikkelaarsmodus aanzetten op Android:

1. Open Google Nieuws op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Hulp en feedback.

3. Tik op MeerMeer en dan Build-info.

1. Tik meerdere keren op Build-info. Daarna krijg je het bericht 'Je bent nu ontwikkelaar!'

2. Tik linksboven op Terugen dan je profielfoto of initiaal en dan  Nieuwsinstellingen.

3. Zet Ontwikkelaarsmodus aan onder Ontwikkelaarsopties.