De toegang van je gebruikers beheren

Uitgevers kunnen gebruikers toevoegen aan hun organisatie of publicatie en hun toegangsniveaus beheren in het Uitgeverscentrum.

Typen toegangsniveaus

Met verschillende toegangsniveaus kun je bepalen wie bepaalde acties in je organisatie of publicatie kan uitvoeren.

Organisatietoegang

Maken Bewerken Weergeven Verwijderen Publicaties verplaatsen
Eigenaar Ja Ja Ja Ja Ja
Bewerker Nee Ja Ja Nee Ja
Kijker Nee Nee Ja Nee Nee

Belangrijk: Een bepaald toegangsniveau in de organisatie biedt hetzelfde toegangsniveau voor alle publicaties die deel uitmaken van de organisatie.

Publicatietoegang

Maken Bewerken Weergeven Verwijderen Showcase-deelvensters beheren
Eigenaar Nee Ja Ja Ja Ja
Bewerker Ja Ja Ja Ja Ja
Showcase-bewerker Nee Nee Ja Nee Ja
Kijker Nee Nee Ja Nee Nee

Een gebruiker toevoegen

Belangrijk: Voor gebruikerstoegang is een e-mailadres nodig dat is gekoppeld aan een beheerd Google-account, zoals Google Workspace of Google Cloud Identity.

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Onder Meer opties klik je op Je publicatie en organisatie beheren en dan Gebruikerstoestemming beheren voor je organisatie.
  3. Selecteer de organisatie of publicatie die je wilt beheren.
  4. Klik op Gebruiker toevoegen.
  5. Geef het e-mailadres van de gebruiker op.
  6. Selecteer het toegangsniveau dat je aan die gebruiker wilt geven.
  7. Klik op Toevoegen en dan Opslaan.

De toegang van een gebruiker wijzigen

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Onder Meer opties klik je op Je publicatie en organisatie beheren en dan Gebruikerstoestemming beheren voor je organisatie.
  3. Selecteer de organisatie of publicatie die je wilt beheren.
  4. Klik naast het toegangsniveau van de gebruiker op de pijl-omlaag .
  5. Pas het toegangsniveau aan.

De toegang van een gebruiker verwijderen

1. Ga op je computer naar Uitgeverscentrum.
  2. Onder Meer opties klik je op Je publicatie en organisatie beheren en dan Gebruikerstoestemming beheren voor je organisatie.
  3. Selecteer de organisatie of publicatie die je wilt beheren.
  4. Rechts van de gebruiker van wie je de toegang wilt verwijderen, klik je op Verwijderen .

Toegang tot het Uitgeverscentrum: veelvoorkomende problemen

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.