Vi kunngjorde nylig en oppdatering om publiseringssider. Du finner mer informasjon om dette her.

Innhold som må blokkeres fra Google Nyheter

Google Nyheter har som mål å gi tilgang til originalt journalistisk innhold. For å oppnå dette må utgivere i Google Nyheter blokkere visse typer innhold. For andre typer innhold anbefaler vi at utgivere blokkerer innholdet.

Vurder å blokkere innhold som er publisert på nytt

Å publiserer på nytt betyr at en utgiver har tillatelse fra en annen utgiver eller forfatter til å publisere et originalt verk på nytt. Det kan være materiale som er syndikert fra nyhetsbyråer, i samarbeid med andre utgivelser eller fra kilder uten opphavsrett.

Utgivere som lar andre publisere innhold på nytt, kan bidra til å sikre at de opprinnelige versjonene gjør det bedre i Google Nyheter ved å be dem som publiserer på nytt, å blokkere innholdet fra indeksering. Finn ut hvordan du unngår duplisering av syndikeringspartnere.

Google Nyheter oppfordrer også publisister som publiserer innhold på nytt, til å vurdere å proaktivt blokkere dette innholdet, slik at vi kan identifisere det opprinnelige innholdet og henvise til det. Finn ut hvordan du blokkerer tilgang til innhold på nettstedet ditt.

I noen tilfeller kan publisering på nytt utgjøre brudd på opphavsretten. Utgivere som mener at en annen utgiver bryter opphavsretten deres, kan sende inn en juridisk forespørsel om å fjerne dette materialet fra Google Nyheter. Finn ut mer om opphavsrett.

Blokker skrapet innhold

Skraping betyr å ta betydelige mengder materiale fra et annet nettsted uten uttrykkelig tillatelse. Dette er ofte en automatisert prosess. Finn ut mer om skrapet innhold.

Skraping omfatter også å gjøre om på originalt innhold ved å bytte ut ord med synonymer eller andre like ord, slik at det opprinnelige materialet i all hovedsak reproduseres. Utgivere må blokkere innhold som skraper hele eller nesten alt av et originalt verk uten å gi betydelig eller tydelig merverdi. Finn ut hvordan du blokkerer tilgang til innhold på nettstedet ditt.

Blokkér betalte og unaturlige linker

Utgivere må blokkere linker som er blitt solgt for rangeringsformål, eller som på annen måte bryter retningslinjene våre for linkmanipulering. Utgivere må også blokkere linker i innhold som kan syndikeres for publisering på nytt i stor skala, der hovedmålet er å bygge linker. Finn ut mer om linker i store artikkelkampanjer.