We’ve recently announced an update on publication pages. Please read here for more information.

Content die moet worden geblokkeerd voor Google Nieuws

Google Nieuws wil toegang bieden tot originele content met journalistieke waarde. Daarom moeten uitgevers binnen Google Nieuws bepaalde typen content blokkeren. Voor andere soorten content raden we uitgevers aan om deze te blokkeren.

Overweeg om opnieuw gepubliceerde content te blokkeren

Herpublicatie houdt in dat een uitgever toestemming heeft van een andere uitgever of auteur om een geheel origineel werk opnieuw te publiceren, zoals syndicatiemateriaal van nieuwsdiensten, in samenwerking met andere publicaties of van bronnen in het publieke domein.

Uitgevers die anderen toestaan content opnieuw te publiceren, kunnen ervoor zorgen dat hun oorspronkelijke versies beter presteren in Google Nieuws door uitgevers te vragen hun content te blokkeren voor indexering. Meer informatie over het voorkomen van duplicatie van syndicatiepartners

Google Nieuws raadt nieuwe uitgevers ook aan om deze content proactief te blokkeren, zodat we de originele content beter kunnen identificeren en er correct mee kunnen omgaan. Meer informatie over hoe je de toegang tot content op je site blokkeert

In sommige gevallen kan herpublicatie een auteursrechtschending betekenen. Als je als uitgever vermoedt dan een andere uitgever je auteursrecht schendt, kun je een juridisch verzoek indienen om dergelijk materiaal van Google Nieuws te verwijderen. Meer informatie over auteursrecht.

Automatisch verzamelde content blokkeren

Scraping vindt plaats als iemand substantieel materiaal van een andere site neemt zonder uitdrukkelijke toestemming. Dit proces is vaak geautomatiseerd. Meer informatie over automatisch verzamelde content

Scraping omvat ook het opnieuw casten van originele content met synoniemen of andere vervangingen die het oorspronkelijke materiaal reproduceren. Uitgevers moeten content blokkeren die een origineel werk in het geheel of bijna in het geheel automatisch verzamelt, zonder substantiële of duidelijke meerwaarde. Meer informatie over hoe je de toegang tot content op je site blokkeert

Betaalde en onnatuurlijke links blokkeren

Uitgevers moeten links blokkeren die zijn verkocht voor een betere positie of die op een andere manier in strijd zijn met onze richtlijnen over linkspam. Links naar content die mogelijk is verspreid via syndicatie voor herpublicatie op grote schaal, waarbij het voornamelijke doel is om links te maken, moeten ook worden geblokkeerd. Meer informatie over links in grootschalige artikelcampagnes