Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Google Uutisista estettävä sisältö

Google Uutiset haluaa tarjota tilaisuuden nähdä alkuperäistä journalistista sisältöä. Tästä syystä Google Uutisten julkaisijoiden on estettävä tietyntyyppinen sisältö. Suosittelemme julkaisijoita estämään muuntyyppisen sisällön.

Harkitse uudelleenjulkaistun sisällön estämistä

Uudelleenjulkaisu tarkoittaa sitä, että julkaisijalla on toisen julkaisijan tai kirjailijan lupa julkaista uudelleen kokonainen alkuperäinen teos (esimerkiksi uutistoimistojen jakelema materiaali) joko yhteistyössä muiden julkaisujen kanssa tai vapaasti jaeltavista lähteistä.

Sisällön uudelleenjulkaisun sallivat julkaisijat voivat auttaa varmistamaan, että heidän alkuperäiset versionsa pärjäävät paremmin Google Uutisissa, pyytämällä uudelleenjulkaisijoita estämään sisällön lisäämisen hakemistoon. Lue lisää jakelukumppanien kopioiden välttämisestä.

Google Uutiset kannustaa uudelleenjulkaisijoita estämään tällaisen sisällön ennakoivasti, jotta alkuperäinen sisältö on helpommin tunnistettavissa ja voimme antaa sille kuuluvan tunnustuksen. Lue lisää pääsyn estämisestä sivustolla olevaan sisältöön.

Joissain tapauksissa uudelleenjulkaisu voi johtaa tekijänoikeusrikkomukseen. Julkaisijat, jotka uskovat toisen julkaisijan rikkovan heidän tekijänoikeuksiaan, voivat lähettää oikeudellisen pyynnön poistaa kyseinen materiaali Google Uutisista. Lue lisää tekijänoikeuksista.

Kopioidun sisällön estäminen

Kopioiminen tarkoittaa olennaisen materiaalin ottamista toiselta sivustolta ilman nimenomaista lupaa. Prosessi on yleensä automaattinen. Lue lisää kopioidusta sisällöstä.

Sisällön kopioimiseen eli haravointiin kuuluu myös alkuperäisen sisällön muokkaaminen käyttämällä synonyymejä tai muita korvaavia sanoja, jolloin tuloksena on käytännössä alkuperäisen sisällön kopio. Julkaisijoiden on estettävä sisältö, joka kopioi alkuperäistä työtä kokonaan tai lähes kokonaan tarjoamatta merkittävää tai selkeää lisäarvoa. Lue lisää pääsyn estämisestä sivustolla olevaan sisältöön.

Maksullisten ja luonnottomien linkkien estäminen

Julkaisijoiden on estettävä linkit, jotka on myyty tarkoituksena vaikuttaa sijoitukseen tai jotka muuten rikkovat linkkispämmäystä koskevia sääntöjämme. Julkaisijoiden on myös estettävä linkit sisällössä, jota saatetaan jaella uudelleenjulkaistavaksi suuressa mittakaavassa, jolloin tavoite voi olla ensisijaisesti linkkien rakentaminen. Lue lisää linkeistä suurissa artikkelikampanjoissa.