Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Ta bort en publikation

Viktigt! För att kunna ta bort eller radera en publikation måste du ha användarbehörigheten Ägare.

Ta bort en publikation i Google Nyheter

Om du tar bort en publikation är den inte längre tillgänglig via användarnas bibliotek och det går inte att söka efter den i Google Nyheter. Publikationen tas bort från Google Nyheters bibliotek inom 24 timmar efter borttagningen.

Så här tar du bort en publikation:

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj vilken publikation du vill ta bort från Google Nyheter
  3. Välj Google Nyheter.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Klicka på fliken Granska och publicera.
  6. Klicka på Ta bort i avsnittet Publiceringsstatus för Google Nyheter.
    • Du får ett bekräftelsemeddelande.
  7. Om du vill ta bort publikationen klickar du på Avpublicera i bekräftelsefönstret.

Tips! När du tar bort publikationen finns den fortfarande kvar som ett utkast i Utgivarcenter. Du kan när som helst publicera utgåvan på nytt.

Radera en publikation

När du raderar en publikation tas den bort från Utgivarcenter.

Så här raderar du publikationen:

1. Öppna Utgivarcenter på datorn.
  2. Välj vilken publikation du vill radera.
  3. Klicka på publikationsmenyn uppe till höger följt av publikationens inställningar .
  4. Klicka på Radera publikation under Åtgärder.
  5. Välj ”Ja, jag vill radera publikationen” i popup-fönstret.
  6. Klicka på Ta bort.

Tips: Innehållet från publikationen kan fortfarande visas i Google Nyheter. Så här tar du bort innehåll från Google Nyheter

true
New Publisher Center

Google launched a new Publisher Center interface to help publishers easily manage how their content appears across Google News surfaces. Read more on this FAQ page and our blog post.