Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Policyer för Google Nyheter

Våra innehålls- och beteendepolicyer bidrar till en positiv upplevelse för våra användare och utgivare. Innehåll som ska visas på Google Nyheter eller på nyhetsplattformar måste följa rekommendationerna för artikelsidor och får inte bryta mot Google Söks övergripande policyer, Google Söks spampolicyer eller dessa policyer för funktioner i Sök:

• Farligt innehåll
  • Bedrägeri
  • Trakasserier
  • Hatiskt innehåll
  • Manipulerad media
  • Sjukvårdsrelaterat innehåll
  • Sexuellt explicit innehåll
  • Våldsamt extremistiskt innehåll
  • Våldsamt och blodigt innehåll
  • Vulgärt språk och svordomar

För Google Nyheter gäller dessutom dessa funktionsspecifika policyer:

Annonser och sponsrat innehåll

Det får inte finnas mer annonser och annat köpt marknadsföringsmaterial än innehåll på dina sidor. Vi tillåter inte sponsrat innehåll som vilseledande framställs som oberoende redaktionellt material eller där det faktum att materialet är sponsrat döljs. Sponsring, till exempel ägares eller närstående bolags intresse, betalning och materialstöd, ska tydligt yppas för läsarna. Det sponsrade innehållet får inte ha sponsorn som fokus utan tydligt yppande.

Tips! Utgivare bör känna till den nya policyn för otillåten användning av webbplatsens anseende som träder i kraft den 5 maj 2024. Läs mer här.

Vilseledande innehåll

Vi tillåter inte innehåll för förhandsgranskning som vilseleder användarna att interagera genom att utlova information som sedan saknar motsvarighet i det underliggande innehållet.

Insyn

Besökare på din webbplats vill lita på och förstå vem som skriver och publicerar innehållet de läser. Därför ska nyhetskällor på Google ange

• datum och skribentsignaturer på ett tydligt sätt
  • information om författare, publikation och utgivare
  • information om företaget eller nätverket som står bakom innehållet
  • Kontaktuppgifter

Läs mer om vår insynspolicy för Google Nyheter.

Om vi upptäcker innehåll eller beteenden som bryter mot dessa policyer kan vi ta bort innehållet från våra nyhetsplattformar. Webbplatser med upprepade eller allvarliga överträdelser kanske inte längre kvalificerar sig för att visas på våra nyhetsplattformar.

Vi kan göra undantag från dessa policyer av konstnärliga, utbildningsmässiga, historiska, dokumentära eller vetenskapliga skäl eller om det förekommer andra väsentliga fördelar för allmänheten.

Tips! Dessa policyer gäller endast nyhetsplattformar. Innehåll som inte kvalificerar sig för nyhetsplattformar kan fortsätta att visas på andra ställen på Sök under förutsättning att innehållet och beteendet följer relevanta policyer.

Hitta manuella åtgärder mot din nyhetswebbplats

Om webbplatsen strider mot innehållspolicyer för Google Nyheter kan du hitta manuella åtgärder mot webbplatsen under Säkerhet och manuella åtgärder i ditt Search Console-konto.

Läs mer om typer av överträdelser och hur du åtgärdar dem.