Vi kunngjorde nylig en oppdatering om publiseringssider. Du finner mer informasjon om dette her.

Retningslinjer for Google Nyheter

Retningslinjene våre for innhold og atferd bidrar til å sikre en positiv opplevelse for brukerne og publisistene våre. For å være kvalifisert for visning på Google Nyheter eller nyhetsplattformer må innholdet følge de anbefalte fremgangsmåtene for artikkelsider og ikke bryte de generelle retningslinjene for Google Søk, retningslinjene for nettsøppel i Google Søk eller disse retningslinjene for Søk-funksjoner:

• Farlig innhold
  • Villedende metoder
  • Trakasserende innhold
  • Hatsk innhold
  • Manipulerte medier
  • Medisinsk innhold
  • Seksuelt eksplisitt innhold
  • Voldelig ekstremistisk innhold
  • Voldelig og blodig innhold
  • Vulgært og stygt språk

For Google Nyheter gjelder også disse funksjonsspesifikke retningslinjene:

Annonser og sponset innhold

Du kan ikke ha mer annonseinnhold og annet betalt reklamemateriell enn egenprodusert innhold. Vi tillater ikke innhold som skjuler eller gir en feilaktig fremstilling av sponset innhold som uavhengig, redaksjonelt innhold. Sponsing, inkludert, men ikke begrenset til, eierskap eller tilknyttede interesser, betaling eller materiell støtte, skal formidles tydelig til leserne. Emnet for sponset innhold bør ikke fokusere på sponsorene uten at det er tydelig informert om at innholdet er sponset.

Tips: Publisister må være oppmerksomme på de nye retningslinjene om uriktig bruk av omdømme for nettsteder som trer i kraft 5. mai 2024. Finn ut mer her.

villedende innhold

Vi tillater ikke forhåndsvisning av innhold som villeder brukerne med løfter om informasjon som ikke gjenspeiles i innholdet.

Åpenhet

Besøkende på nettstedet ditt vil stole på og forstå hvem som skriver og publiserer innholdet de leser. Derfor bør nyhetskilder på Google inneholde

• klare datoer og forfatternavn
  • informasjon om forfatterne, publikasjonen og utgiveren
  • informasjon om bedriften eller nettverket bak innholdet
  • Kontaktinformasjon

Finn ut mer om retningslinjene våre for åpenhet for Google Nyheter.

Når vi finner innhold eller atferd som bryter med disse retningslinjene, kan vi fjerne innholdet fra nyhetsplattformene våre. Hvis det forekommer gjentatte eller grove brudd på retningslinjene, kan det hende nettsteder ikke lenger kvalifiserer til å vises på nyhetsplattformene.

Vi kan gjøre unntak fra disse retningslinjene av kunstneriske, utdanningsmessige, historiske, dokumentariske eller vitenskapelige grunner, eller der det gir andre betydelige fordeler for offentligheten.

Tips: Disse retningslinjene gjelder bare for nyhetsplattformer. Innhold som ikke er kvalifisert for nyhetsplattformer, kan fortsatt vises andre steder i Søk, så lenge innholdet og atferden er i samsvar med relevante retningslinjer.

Finn manuelle handlinger mot nyhetsnettstedet ditt

Hvis nettstedet ditt bryter med retningslinjene for innhold for Google Nyheter, kan du finne manuelle handlinger mot nettstedet ditt i Search Console-kontoen din under «Sikkerhet og manuelle handlinger».

Finn ut mer om de ulike bruddene på retningslinjene og hvordan du retter opp i dem.