Beleidsregels voor Google Nieuws

Ons content- en gedragsbeleid zorgt voor een positieve beleving voor onze gebruikers en partneruitgevers. Als je in aanmerking wilt komen voor weergave in Google Nieuws of op nieuwsplatforms, dan moet je content de praktische tips voor artikelpagina's volgen. Content mag niet in strijd zijn met het algemene beleid van Google Zoeken of deze beleidsregels voor zoekfuncties:

• Gevaarlijke content
  • Misleidende praktijken
  • Intimiderende content
  • Haatdragende content
  • Gemanipuleerde media
  • Medische content
  • Terroristische content
  • Seksueel expliciete content
  • Geweld en bloedvergieten
  • Grof taalgebruik

Bekijk meer informatie over dit contentbeleid voor Google Zoeken.

Op Google Nieuws zijn ook de volgende functiespecifieke beleidsregels van toepassing:

Advertenties en gesponsorde content

Advertenties en ander betaald promotiemateriaal op je pagina's mogen niet meer ruimte innemen dan je content. We staan geen content toe die gesponsorde content verbergt of verkeerd voorstelt als onafhankelijke, redactionele content. Sponsoring (zoals belangen, betalingen of materiële ondersteuning van eigenaars of partners) moet duidelijk worden bekendgemaakt aan de lezers. Gesponsorde content mag niet inhoudelijk op de sponsor gericht zijn zonder dit duidelijk openbaar te maken.

Misleidende content

We staan geen misleidende voorbeeldcontent toe die gebruikers aanzet tot interactie met die content door informatie te beloven die niet in de onderliggende content voorkomt.

Transparantie

Bezoekers van je site willen inzicht hebben in wie de content schrijft en publiceert die ze daar lezen. Daarom moeten bronnen op Google het volgende bevatten:

• Duidelijke datums en naamregels
  • Informatie over de auteurs, publicatie en uitgever
  • Informatie over het bedrijf of netwerk achter de content
  • Contactgegevens

Bekijk meer informatie over ons transparantiebeleid voor Google Nieuws.

Als we content of gedrag tegenkomen dat in strijd is met dit beleid, kunnen we deze content van onze nieuwsplatforms verwijderen. Bij herhaaldelijke of ernstige schendingen komt een site mogelijk niet meer in aanmerking voor weergave op onze nieuwsplatforms.

We kunnen uitzonderingen op dit beleid maken op basis van artistieke, educatieve, historische, informatieve of wetenschappelijke overwegingen, of als er andere substantiële voordelen voor het publiek zijn.

Tip: Dit beleid is alleen van toepassing op nieuwsplatforms. Content die niet in aanmerking komt voor nieuwsplatforms kan ergens anders op Google Zoeken blijven verschijnen zolang de content voldoet aan de relevante beleidsregels.

Handmatige acties tegen je nieuwssite vinden

Als je site het contentbeleid van Google Nieuws schendt, vind je handmatige acties die misschien tegen je site zijn genomen in je Search Console-account onder Beveiliging en handmatige acties.

Bekijk meer informatie over de typen schendingen en hoe je ze kunt oplossen.