Abonnementscontent en content achter betaalmuren

We hebben de First Click Free-vereiste voor uitgevers op Google Zoeken en Google Nieuws verwijderd. Bekijk meer informatie over het nieuwe beleid op onze blog.

In het verleden werden abonnementssites dankzij ons First Click Free-beleid (FCF) opgenomen in zoekresultaten, ondanks het feit dat hun content niet algemeen beschikbaar is voor gebruikers. Het FCF-beleid verplichtte uitgevers dagelijks een beperkte hoeveelheid content gratis beschikbaar te stellen voor gebruikers van Google Zoeken. In de loop der jaren hebben we samengewerkt met uitgevers en meer inzicht gekregen in de relatie tussen gratis voorbeeldcontent en conversies.

Flexibele voorbeeldcontent

Naar aanleiding van de kennis die we hebben opgedaan, hebben we besloten ons FCF-programma en de vereiste voor ee vaste hoeveelheid gratis voorbeeldcontent om te zetten in een model met flexibele voorbeeldcontent. Hierbij bepalen uitgevers hun eigen optimale percentage voorbeeldcontent op basis van hun ervaringen met gratis voorbeeldcontent om nieuwe gebruikers aan te trekken. Ze gebruiken een betaalmuur om gebruikers te stimuleren zich aan te melden als nieuwe abonnee.

Aangeven dat content zich achter een betaalmuur bevindt

Uitgevers moeten content die zich achter een betaalmuur bevindt, combineren met gestructureerde gegevens. Op deze manier kan Google onderscheid maken tussen content achter een betaalmuur en cloaking, een praktijk waarbij de content die aan Googlebot wordt verstrekt, anders is dan de content die wordt verstrekt aan gebruikers. Als er geen gestructureerde gegevens worden verstrekt ter aanduiding van een betaalmuur, kan de betaalmuur worden verward met een vorm van cloaking. De content kan in dat geval worden verwijderd van Google.

Raadpleeg onze ontwikkelaarsdocumentatie voor gedetailleerde informatie over de implementatie van gestructureerde gegevens.

We raden uitgevers aan om voorzichtig te experimenteren met verschillende hoeveelheden gratis voorbeeldcontent, zodat de gebruikerservaring niet onbedoeld wordt aangetast en het verkeer van Google niet afneemt. Lees onze algemene richtlijnen voor flexibele voorbeeldcontent voordat je aan de slag gaat.