Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Exportera läsar- och insiktsdata

Du kan exportera uppgifter om bidragsgivare eller prenumeranter och registreringar för nyhetsbrev eller läsarregistreringar direkt från Utgivarcenter.

Viktigt! Öppna inte mappen när du väljer en Google Drive-mapp att exportera filen till. Välj i stället mappen genom att klicka på mappnamnet och sedan på Infoga.

Exportera information om prenumeranter eller medverkande

Du kan exportera CSV-filer och Google Kalkylark med medlemsbidrag, prenumerationsdata och e-postadresser.

Medlemsexporten innehåller följande flikar:

• Medlemmar
  • Inköpsorder
  • Prenumerationer eller bidrag

Så här exporterar du medlemsinformation:

1. Öppna publikationen i utgivarcentret.
  2. Klicka på Reader Revenue Manager.
  3. Klicka på Medlemmar under menyn.
  4. Välj vilka konton du vill exportera.
  5. Klicka på Exportera uppe till höger.
  6. Välj den Google Drive-fil där du vill lagra den exporterade filen.
    • Du kan skapa en ny Google Drive-mapp för dina exporter.
  7. Klicka på Infoga.
  8. Du hittar filerna genom att öppna den valda Google Drive-mappen.

Exportera insiktsdata

Exporten av insikter innehåller följande flikar:

• Totalt
  • Aktiva medlemmar per dag
  • Nya medlemmar per dag
  • Uppsägningar per dag

Du kan exportera data till ett Google-kalkylark med dagliga siffror för intäkter, medlemmar, uppsägningar, nya medlemmar och prenumeranter.

Så här exporterar du insiktsdata:

1. Öppna publikationen i utgivarcentret.
  2. Klicka på Reader Revenue Manager.
  3. Klicka på Aktivitet under menyn.
  4. Välj den tidsperiod du vill exportera data för.
  5. Klicka på Exportera uppe till höger.
  6. Välj den Google Drive-fil där du vill lagra den exporterade filen.
    • Du kan skapa en ny Google Drive-mapp för dina exporter.
  7. Klicka på Infoga.
  8. Du hittar filerna genom att öppna den valda Google Drive-mappen.

Tips! När du har exporterat en fil kan du inte komma åt den direkt från utgivarcentret. Du hittar exporten genom att öppna mappen i Google Drive.

Exportera data om nyhetsbrev eller registrering

Du kan exportera CSV-filer och Google Kalkylark med e-postadresser till läsare som har registrerat sig för ditt nyhetsbrev eller registrerat sig. Den här informationen kan laddas upp till verktyget för medlemshantering.

Viktigt! Data om registreringar för nyhetsbrev och läsarregistreringar kan laddas ned under 30 dagar på fliken Medlemmar i Reader Revenue Manager.

Så här exporterar du information om nyhetsbrev eller läsare:

1. Öppna publikationen i utgivarcentret.
  2. Klicka på Reader Revenue Manager.
  3. Under Åtkomst till innehåll klickar du på Registrering för nyhetsbrev eller Läsarregistrering.
  4. Klicka på Exportera uppe till höger.
  5. Välj den Google Drive-fil där du vill lagra den exporterade filen.
    • Du kan skapa en ny Google Drive-mapp för dina exporter.
  6. Klicka på Infoga.
  7. Du hittar filerna genom att öppna den valda Google Drive-mappen.

Tips! Öppna inte mappen när du väljer en Google Drive-mapp att exportera filen till. Välj i stället mappen genom att klicka på mappnamnet och sedan på Infoga.

Komma åt enkätdata

Det finns två sätt att komma åt din enkätdata:

• Data Studio
  • Google Analytics

I Data Studio

1. Visa den här mallen.
  2. Välj ditt Analytics-konto i rullgardinsmenyn.
  3. Visa resultat.
    • Du kan filtrera efter händelsekategori för att visa data per fråga osv.

I Google Analytics (avancerad metod)

1. Öppna Google Analytics 4.
  2. Klicka på Navigera till Rapporter följt avEngagemang följt av Händelser.
  3. Klicka på Inskickade enkäter under Händelsenamn.
    • Under Enkätfråga och Enkätsvar kan du se en översikt över antalet svar på varje fråga och svar.
  4. Klicka på Lägg till jämförelse.
    • Välj Enkätfråga som dimension.
    • Välj frågekategori, t.ex. Köpavsikt, som dimensionsvärden.
  5. Kontrollera svaren på varje fråga i avsnittet Enkätsvar.